IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZVANIČNO Potpisao 31 poslanik: URA podnijela inicijativu za smjenu Vlade… (foto, foto)

Ako se utvrdi da ova vlada nema podršku, ponudili su koncept manjinske vlade bez DPS- a i DF- a svim poslanicima…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Vijesti, srijeda, 19.01.2022… 13: 52… ZVANIČNO Potpisao 31 poslanik: URA podnijela inicijativu za smjenu Vlade… (foto, foto)

Građanski pokret URA neće simulirati procese, odugovlačiti i mrcvariti većinsku volju građana koji žele stabilnost, reforme i put ka EU i već danas je u skupštinsku proceduru uputila inicijativu na osnovu koje će se vidjeti da li aktuelna Vlada ima podršku većine poslanika, saopšteno je iz URE.

Inicijativa nakon zahtjeva

Ovo je prije svega i test da li koncept manjinske vlade koju su, kako kažu, predložili svim poslanicima ima većinu u parlamentu.

 “Ono što je bilo očekivano jeste da nakon izglasavanja interpelacije trima ministarima i sam premijer pokrene proceduru kojom bi se pokrenulo pitanje povjerenja Vladi, ali pošto se to nije desilo, smatramo da se to pitanje mora riješiti”, navodi se u saopštenju. 

Interpelacijom ministara, kako navode, u stvari se i pokazalo da ova Vlada nema podršku poslanika u parlamentu i to ne zbog URE.

Čitaj još:   CRNOGORAC PROTJERAN IZ RAJA: Nekadašnji golman Rudara dobio otkaz jer nije htio da se vakciniše... (foto i video)

“ Stoga se ne možemo praviti da se ništa ne događa i da procesi nijesu blokirani. Crna Gora i njen politički život više ne mogu da izdrže status kvo“, kažu iz URE.

 Ako se utvrdi da ova vlada nema podršku, ponudili su koncept manjinske vlade bez DPS-a i DF-a svim poslanicima.

“I nadamo se da će se velika većina parlamenta prema tome odnijeti odgovorno i podržati takav koncept”, zaključili su iz te partije.

Inicijativa je uslijedila nakon što je koalicija „Crno na bijelo“ zatražila formiranje manjinske vlade koju neće činiti Demokratska partija socijalista i Demokratski front.

Podsjetimo, inicijativa je validna ako je potpiše 27 poslanika.

izvor rtcg.me

Dnevni horoskop za 28. maj 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

VIC DANA: Pitao komšinicu da mu pozajmi auto, odgovor ga ostavio bez teksta… (foto)

Đuro upitao zgodnu komšinicu sa Dorćola: BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, petak, Read more

ŠOK- Mima KARADŽIĆ priznao: “VARAO SAM TURISTE KAO NEZREO MOMČIĆ”… (foto)

Milutin Mima Karadžić jedan je od naših najpoznatijih glumaca, a Read more