IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VEĆ VIĐENO: Vučića hoće da ubiju 5.438. put? (foto, video)

Here we go again, što bi rekli Englezi. Nećete vjerovati, na Aleksandra Vučića je opet spreman atentat, više se i ne zna koji po redu, verovatno 5.438. po redu…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti petak, 21.01.2022… 19: 32… VEĆ VIĐENO: Vučića hoće da ubiju 5.438. put? (foto, video)

Kombinaciju koja sigurno dobija i prolazi kod većine ljudi ne treba menjati, pa je Aleksandar Vučić posle jučerašnjih događaja sa Rio Tintom, u pokušaju da skrene pažnju sa priče o odlasku ove zloglasne kompanije kojoj je obezbedio sve moguće dozvole za eksploataciju litijuma, ponovo u javnost plasirao priču o pokušaju atentata na njega.

A tu priču je prezentovao jedan od njegovih najvernijih vojnika, ministar policije Aleksandar Vulin.

– Posredstvom Evropola dobili smo informaciju 14. januara pod oznakom hitno, od jedne zemlje članice EU, obavešteni smo o postojanju organizovane kriminalne grupe koja za svoj cilj ima atentat na predsednika Republike Aleksandra Vučića. Nakon toga, zajedno sa Evropolom pokrenuli smo opsežnu akciju koja za cilj ima da se spreči ubistvo predsednika Republike – rekao je Vulin i dodao:

– Na čelu te organizacije je crnogorski državljanin Radoje Zvicer, jedan od vođa kavačkog klana kome se na teret stavlja organizacija i naručivanje više ubistava na teritoriji Crne Gore i drugih zemalja. Da li je Radoje Zvicer to činio za interese svojih političkih vođa, utvrdiće istraga. MUP će učiniti sve da do kraja istraži ovaj slučaj i spreči atentat na predsednika – naglasio je Vulin, uključivši se u dnevnik televizije Pink.

Doduše, nije objasnio zašto se čekalo sedam dana da se objavi ta vest, pa je, kao slučajno, rešio da to bude baš danas, dan nakon odluke Vlade Srbije da se povuku sve dozvole za eksploataciju litijuma Rio Tintu.

Čitaj još:   DARKO, MORA DA OSLABI 40 KG: Doktori ne mogu da ga podignu iz kreveta...

Inače, ovu priču je započeo lider radikala, Vojislav Šešelj, juče u jutarnjem programu iste te televizije sa nacionalnom frekvencijom. On je, takođe, rekao da iza navodnog atentata stoji šef kavačkog klana Radoje Zvicer, koji se trenutno nalazi u bekstvu.

Šablon je isti, kad god se pojavi neka neugodna tema koja preti rejtingu naprednjačkog vođe, postegne se za staru dobru priču o atentatu, a da nikada niko nije odgovarao za brojne pokušaje ugrožavanja fizičkog integriteta “prvog čoveka” Srbije.

Radoje Zvicer, FOTO: Policija UkrajineRadoje Zvicer, FOTO: Policija Ukrajine

Prisetimo se samo nekih koji su se provlačili kroz tabloide pod njegovom kontrolom: 

– Potočari, 2015. – nezadovoljstvo okupljenih Vučićevim prisustvom na komemoraciji srebreničkim žrtvama, tabloidi su ocenili kao pokušaj atentata;

– Jajinci, 2016. – tabloidi su preneli informaciju da su “u blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima kod Beograda otkriveni sanduci oružja” i da je nesumnjivo neko hteo da izvrši atentat na Vučića;

– Topčiderska zvezda, 2017. – Vučić je, prema tvrdnjama tabloida, “izbegao smrt” kada su trojica mladića u “Bentliju” slučajno udarilo u njegov automobil;

– RTS, 2018. – još jedan misteriozni atentat koji je, prema pisanju režimskih glasila, trebalo da se dogodi na veče gostovanja u emisiji “Upitnik”, a da nikad nismo saznali ko ga je spremao;

– Svečanost povodom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji, 2021. – navodno je planiran atentat tokom govora Vučića, pa je čak 850 specijalaca bilo raspoređeno tokom svečanosti, ali ko su ti navodni atentatori i dalje nije poznato…

Čitaj još:   Cetinjanin MILOŠ rekao da se ne sjeća da je psovao DRITANU muslimansku majku...

u još treba navesti i NIN-ov “pokušaj atentata”, kada je ovaj nedeljnik na naslovnicu stavio fotografiju predsednika Srbije sa sajma oružja, a nišan puške koja je stajala izložena, bio je “uperen” ka Vučiću.

One usputne atentate koji se redovno pojavljuju po tabloidima kako Vučiću o glavi rade Zapad, tajkuni, Hrvati, Albanci, Đilas i ostali belosvetski zaverenici kivni na “zlatno doba” u Srbiji, i ne računamo.

izvor Direktno.rs

URA: DEMOKRATE postale ono što su bili RADIKALI U SRBIJI dvijehiljaditih…

İzlaganje poslanika Demokratske Crne Gore na današnjem premijerskom satu, ali Read more

DRAGINJA Vuksanović Stanković: JOANAKIJA NIJE MITROPOLIT CRNOGORSKI, jer ne priznaje crnogorsku državu… (foto, video)

Predstavnica kluba Socijaldemokratske partije i Liberalne partije, Draginja Vuksanović Stanković, Read more