IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ Platio milionske penale, pa uskočio u “brzi” voz do negde… (foto, video)

Naprednjačka krilatica “brže, jače, bolje” zamalo je dobila svoje ostvarenje kada je predsjednik Vučić uskočio u voz testirao je dionicu pruge Beograd- Novi Sad. Problem je, ipak, što je ova “brza” pruga obećavana još od 2014. a zbog kašnjenja radova čak i Rusima plaćali milionske penale…

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, vijesti petak, 21.01.2022… 19: 32… VUČIĆ Platio milionske penale, pa uskočio u “brzi” voz do negde… (foto, video)

Oborili smo rekord, 181 kilometar na sat. Istorija Srbije! Mnogo sam srećan! A samo je test, a biće već 200, sutra, prekosutra- rekao je Vučić u vozu do negde, a zatim nastavio da parla na engleskom i strance upitao znaju li koja je bila brzina srpskih železnica prije 10, 15 godina.

Ne znaju stranci, ali je Vučić bio i više nego rad da im taj podatak otkrije. Međutim, ono što sigurno nije pomenuo jeste da je ovu prugu još 2014. obećala njegova ministarka Zorana Mihajlović, koja je u međuvremenu promenila nekoliko ministarstava, ali narod Srbije za to vreme prugu nije dobio. 

Čitaj još:   Zabranjen ulazak, državljanima BiH: Autobusi, vraćeni s graničnog prijelaza ... (foto i video)

Obećavala je godinama Zorana, obećavao je Vučić, a onda je postavio Tomu Monu koji je nastavio da narod zamajava o pričama o završetku pruge. Momirović je čak pripretio izvođačima radova da ukoliko ne budu ispoštovali rokove koje su dali „više nikada neće raditi u Srbiji” ili on „više neće biti ministar“.

Onda je BIRN objavio istraživanje i bilo je jasno zbog čega, između ostalog, brza pruga kasni. Građani Srbije su, naime, zbog kašnjenja radova i nepovlačenja tranši ruskog kredita do tog momenta na ime penala platili više od 4,7 miliona dolara, a zbog greške u projektu vijadukta i tunela još dodatnih 30 miliona dolara.

Za ovo, naravno,nije odgovarao niko i što bi. Građani su zbog nesposobnosti naprednjačke vlasti već godinama uskraćeni za, ranije krcate vozove, od Beograda do Novog Sada. I dalje građani nemaju funkcionalnu železničku, ali ni autobusku satanicu.

No, bitno je da se gradi brže, jače, bolje i da se vozovi testiraju od strane predsjednika lično, naročito pred izbore.

izvor Direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more