IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NESTVARNI PRIZORI IZ ISTANBULA: U nekim dijelovima grada izmjereno 85 cm snijega i DANAS OTKAZANI SVI LETOVI… (foto, video)

Zbog obilneih snježnih padavine u toku predhodnog dana i noci , a zbog obilnog snijega Aerodrom Istanbul zatvoren je danas za letove i svi letovi su otkazani…Postoje ceste gdje je saobraćaj otežan, ali i ceste sa potpuno obustavljenim saobraćajem.

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu izvijestio je da je u nekim dijelovima grada večeras izmjereno čak 85 centimetara snijega, te da su mnoge ceste u gradu zatvorene, javlja Anadolu Agency (AA).

Obilne snježne padavine, koje su meteorolozi proteklih dana i najavili, pogodile su danas Istanbul, naročito zapadne dijelove najmnogoljudnijeg grada u Turkiye. Aerodrom Istanbul zatvoren je za letove zbog obilnih snježnih padavina.

Gradonačelnik Imamoglu je pratio aktivnosti Centra za koordinaciju katastrofama (AKOM), a snježne padavine koje su danas pogodile Istanbul opisao je kao “katastrofalne”.

U nekim dijelovima Istanbula visina snježnog prekrivača približila se jednom metru.

Čitaj još:   UBIJEN U SAČEKUŠI ISPRED POZNATOG KAFIĆA: Policija traga za dvojicom muškaraca koji su pobjegli u crnom audiju... (foto, video)

“U nekim dijelovima Arnavutkoya, Basaksehira i Sultangazija izmjerena je visina snijega 80-85 centimetara. Južno se spušta na 50-60 centimetara”, rekao je Imamoglu.

Navodeći da rade u koordinaciji sa Uredom guvernera i AFAD-a, Imamoglu je naveo da je “mnogo cesta koje su zatvorene. Postoje ceste gdje je saobraćaj otežan, ali i ceste sa potpuno obustavljenim saobraćajem. Ulažemo intenzivne napore svake minute da budemo uz naše građane koji su u vrlo teškoj situaciji”.

izvor: aa

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more