IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Smanjen broj pregleda u kovid ambulantama… (foto, video)

Testirano 249 pacijenata– 150 brzim antigenskim i 99 PCR testom, od 150 uzorkovanih brzim antigenskim testom, zaražavanje je evidentirano kod 58 ili 38, 6 procenata…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, Vijesti, utorak, 25.01.2022… 00: 32…  NOVI PAZAR: Smanjen broj pregleda u kovid ambulantama… (foto, video)

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru i dalje je nestabilna, bez obzira na to što se, u poslednja dva dana, smanjio broj pregleda u kovid ambulantama Doma zdravlja.

Prethodnih dana ljekari su pregledali oko 400 ljudi. Gradski štab vanredne situacije saopštijo je da je u poslednja 24 sata pregledano 289 građana. Kod 161 osobe bili su prvi pregledi jer su imale simptome infekcije koronom, a kod 128 njih bili su kontrolni pregledi.

 Zabrinjava veliki procenat zaraženih ljudi.

Juče je testirano 249 pacijenata– 150 brzim antigenskim i 99 PCR testom.  Od 150 uzorkovanih brzim antigenskim testom, zaražavanje je evidentirano kod 58 ili 38, 6 procenata.

Čitaj još:   SVI SRBI POD JEDNU ŠLJIVU: Da li je u Beogradu tajno potpisana deklaracija o ujedinjenju u Veliku Srbiju? (foto, video)

Rezultati PCR testiranja za 198 pacijenata, proveravanih u subotu i nedelju, još nisu poznati.

Na bolničko lječenje minulog dana primljeno je pet zaraženih i svi su iz Novog Pazara, a kući je otpušten samo jedan pacijent.

Broj hospitalizovanih bilježi blago povećaje. Na Infektivnom i Grudnom odeljenju i Respiratornoj jedinici juče ih je bilo 59, od kojih su, kao i prethodnih dana, njih pet priključeni na respiratore, dok su tri na kisoničkoj potpori.

Nedelja je bila osmi uzastopni dan bez preminulih od posledica infekcije ovim virusom. Prema zvaničnim podacima, od početka ove godine od korona virusa su umrla 22 pacijenta iz ovog i susednih gradova…

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

izvor Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more