IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRAGIČNA sudbina pjevačice koju su svi voljeli: Prvo su je napustili, živjela je u samoći, komšije su je našle MRTVU u fotelji… (foto, video)

Nevjerovatni detalji o smrti pjevačice koja je osvojila 4. mjesto na Evroviziji.

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti, petak, 28.01.2022…10: 42… TRAGIČNA sudbina pjevačice koju su svi voljeli: Prvo su je napustili, živjela je u samoći, komšije su je našle MRTVU u fotelji… (foto, video)

Pjevačica Lola Novaković bila je jedna od najvećih zvjezda na ovim našim prostorima koja je obilježila jednu muzičku eru. Rođena je u Beogradu, 25. aprila 1935. godine, a karijeru je počela sa 22 godine kada je kao stalni vokalni solista primljena u Radio Beograd.

Tokom šezdesetih i sedamdesetih godina stekla je ogromnu popularnost, hitovi, turneje, nagrade i festivali su se nizali, a karte za njene koncerte nestajale su sa blagajni za svega nekoliko sati.

1962. godine predstavljala je Jugoslaviju na Pjesmi Evrovizije, i sa pjesmom “Ne pali svetla u sumrak” osvojila 4. mjesto.

Kao i njena karijera, privatan život Lole Novaković bio je zanimljiv i buran. Udavala se tri puta. Njen prvi suprug bio je profesor fiskulture Boro Kragujević, a njihov brak trajao je manje od dvije godine. A te1966. se udala za Mila Jovanovića, predstavnika avio- kompanije “Panameriken”, sa kojim je provela 4 godine, međutim ni ta ljubav nije imala uspjeha te je okončana razvodom. Treći brak bio je prepun kontroverzi.

U treći brak uplovila je sa estradnim umetnikom Draganom Antićem, a početak njihove ljubavne priče pratile su brojne špekulacije. Nakon festivala „Beogradsko proleće“ 1971. godine, na kome su zajedno nastupili, žutu štampu preplavila je priča o njihovoj romansi. S obzirom na to da je Dragan bio mlađi od Lole više od decenije, u početku su krili vezu.

Čitaj još:   NAŠE NANE SU IH ČUVALE U ORMARU: ZNALE su moći ove voćke i koje, LIJEČE MNOGE TEGOBE

Tokom braka sa Draganom, Lola je često bila meta tabloida. Pisalo se da je bila u ruskom zatvoru, a proglašena je čak i tajnim agentom CIA. Nakon razvoda od Dragana, 2000. godine, odlučila je da se povuče sa scene i iz javnog života.

Povremeno se pojavljivala na pojedinim koncertima, ali je bila stalni član Pozorišta na Terazijama.Iako je bila velika zvjezda, svi koji su je poznavali opisivali su je kao skromnu ženu, koja nikada nije loše govorila o kolegama. Bila je izuzetno cijenjena i poštovana, a njenom talentu divila se cijela naša Jugoslavija.

Poslednje godine života Lola Novaković provela je u samoći, a upravo tako je i preminula. Prošle godine, 3. aprila, u njenoj kući u beogradskom naselju Cerak komšije su je pronašle zaspalu u fotelji. Želja joj je bila da njena ista ta sahrana ne bude javna da njeni ostaci ne budu položeni u Aleji velikana, a kremirana je 6. aprila 2016. na Novom groblju u Beogradu.

Na dan sahrane, Lolina kuća je opljačkana i mnoge vrijednosti koje su se u njoj nalazile su pokradene. Tek tri mjeseca kasnije, ova vijest je dospjela u javnost, na insistiranje njenog dugogdišnjeg prijatelja.

Čitaj još:   NACIONALNA TRAGEDIJA: Najsmrtonosniji dan u SAD- PREMINULO JE ČAK… (foto i video)

BONUS VIDEO: 

izvor Objrktiv.me