IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Andrej NIKOLAIDIS: CRNOJ GORI I BIH svejedno ko je na VLASTI U BEOGRADU, većina potencijalni su agresori… (foto, video)

Književnik i kolumnista Andrej Nikolaidis izjavio je da je Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini svejedno ko je na vlasti u Srbiji jer su i aktuelni režim i većina opozicije „potencijalni agresori“ na te zemlje, umjesto da budu partneri…

PODGORICA: Regija, Crna Gora, vijesti, ponedeljak, 31.01.2022…00: 42… Andrej NIKOLAIDIS: CRNOJ GORI I BIH svejedno ko je na VLASTI U BEOGRADU, većina potencijalni su agresori… (foto)

  • Ko god da je (na vlasti u Srbiji), pokazuje identične imperijalne i velikodržavne ambicije. Izuzmemo li nekoliko manjih stranaka, Crna Gora i BiH u Srbiji nemaju političkog partnera, već potencijalnog agresora“, rekao je Nikolaidis za vojvođanski portal autonomija.info.

Govoreći o krizi Vlade Crne Gore, Nikolaidis je ocijenio da ne treba isključiti ni scenario po kojem će biti pokušan državni udar.

  • Vlast protestuje protiv smjene sopstvene Vlade. Istovremeno, dio doskorašnje vladajuće većine unutar institucija sistema priprema teren kako bi izbjegao mirnu tranziciju vlasti. (Premijer Crne Gore Zdravko) Krivokapić sada iz svih državnih struktura nemilosrdno izbacuje sve koji odbijaju da ga bespogovorno slijede u njegovom očitom nastojanju da se po svaku cijenu održi na vlasti“, naveo je Nikolaidis.
Čitaj još:   LOŠA VIJEST: Goran Ivanišević pozitivan na koronavirus… (foto + video)

Prema njegovim riječima, u takvim namjerama Krivokapiću bi mogao da pomogne predsjednik Skupštine Crne Gore i lider partije Demokratska Crna Gora Aleksa Bečić, jer u svojim rukama ima veliku mogućnost parlamentarne opstrukcije.

Ocijenio je da su, kada je Srbija u pitanju, i vlast i „ogroman dio opozicije“ direktno upleteni u haos koji gledamo u Crnoj Gori.

  • Ako tome dodamo Rusiju i naše takozvane zapadne prijatelje, shvatićemo da je veoma teško ostati ravnodušan pred pitanjem – šta se sve sutra može dogoditi. Nema scenarija koji je isključen. Ipak, najmanje vjerovatnim čini se onaj po kojem će zastupnici uredno ući u Skupštinu, izglasati nepovjerenje postojećoj Krivokapićevoj Vladi, a onda izabrati novu“, rekao je Nikolaidis.

On je ocijenio da će srpski velikodržavni projekat doživjeti novi poraz, što ne znači da će ih novi poraz spriječiti da nastave sa „bijednim pokušajem stvaranja bijedne balkanske imperije“.

izvor Hayat.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more