IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović URUČIO EMŠIJI MEDALJU ZA HRABROST: ALEN PRIMJER SVOJOJ GENERACIJI

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručio je danas visoko državno priznanje Medalju za hrabrost Alenu Emšiji za hrabri podvig spašavanja ljudskog života.

„Đukanović je uz zadovoljstvo što je u prilici da uruči medalju, iskazao poštovanje za čovjekoljublje, humanost i požrtvovanost, što uliva nadu da i mlade generacije u Crnoj Gori nastavljaju tradiciju i čuvaju moralni kodeks karakterističan za crnogorsko društvo“, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

On je kazao i da raduje što je zajednica pokazala spremnost da iskaže poštovanje prema Alenovom djelu koji je, kako je rekao, dao odličan primjer svojoj generaciji i svim građanima kako pomoći ljudima u nevolji.

Alen Emšija je zahvalio Đukanoviću za visoko priznanje, ističući da mu predstavlja veliku čast.

On je kazao da nije ni slutio da će ovaj slučaj zadobiti toliku pažnju i izrazio zadovoljstvo što će se i na ovaj način poslati poruka da svi treba više da obrate pažnju na ljude oko sebe, jer svako vodi neku svoju bitku.

Čitaj još:   ALEKSANDRA Vuković: Danas sam doživjela stid što živim u gradu gdje je predsjednik MARKO Kovačević... (foto, video)

Emšija je prošlog vikenda iz hladne Morače spasio stariju ženu nakon što je u rijeku skočila sa Visećeg mosta u Podgorici.

izvor: analitika.me