IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Skupština Crne Gore razriješila Aleksu Bečića sa funkcije predsjednika parlamenta… (foto, video)

Potpredsjednica Skupštine, Branka Bošnjak konstatovala je da će dužnost predsjednika Skupštine, do izbora novog predsjednika, vršiti potpredsjednik Strahinja Bulajić kao potpredsjednik iz kluba poslanika koji ima veći broj poslanika.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijest, ponedeljak, 07.02.2022…18: 32 … PODGORICA: Skupština Crne Gore razriješila Aleksu Bečića sa funkcije predsjednika parlamenta… (foto, video)

Skupština Crne Gore večeras je razriješila Aleksu Bečića sa funkcije predsjednika parlamenta. O prijedlogu za razrješenje Bečića izjašnjavalo se 79 poslanika, za razrješenje je glasalo 43, dok je protiv bilo 36 poslanika.

Potpredsjednica Skupštine, Branka Bošnjak konstatovala je da će dužnost predsjednika Skupštine, do izbora novog predsjednika, vršiti potpredsjednik Strahinja Bulajić kao potpredsjednik iz kluba poslanika koji ima veći broj poslanika.

Podsjećamo, za usvajanje dnevnog reda da se raspravlja o smjeni glasala su 43 poslanika, dok je 37 bilo protiv. Prijedlog za razrješenje Bečića potpisalo je 38 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Liberalne partije, Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije i Albanske koalicije Jednoglasno. Današnja sjednica je kasnila dva sata.

Na čelu parlamenta do izbora novog predsjednika biće potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić (DF).

Čitaj još:   ERVIN Ibrahimović ponovo zadržan na granici sa Srbijom... (foto)

“Iz mog ugla nisam privilegovan ovom iznuđenom pozicijom i trenutnim statusom. Shodno Poslovniku ovaj posao ću raditi najbolje što umijem do izbora novog predsjednika. Nije mi drago što je danas moj prijatelj Aleksa Bečić razriješen sa ove dužnosti. Zahvaljujem mu se na uspješnoj saradnji i vođenju ovog poštovanog doma…”, rekao je Bulajić

Prema Poslovniku Skupštine Crne Gore (član 16), ako je predsjedniku parlamenta prestao mandat prije isteka vremena na koje je biran, njegovu dužnost, do izbora novog predsjednika, vrši potpredsjednik Skupštine iz kluba poslanika koji ima veći broj poslanika.

Potpredsjednici Skupštine su Branka Bošnjak (Pokret za promjene – PzP), Strahinja Bulajić (Demokratski front– DF) i Ervin Ibrahimović (Bošnjačka stranka – BS), pa će Bečića zamijeniti Bulajić, jer DF ima više poslanika od PzP i BS.

U Poslovniku (takođe član 16) piše i da će u slučaju prestanka funkcije predsjedniku Skupštine prije isteka vremena na koje je biran, parlament na istoj, a najkasnije na narednoj sjednici, započeti postupak izbora novog šefa Skupštine.

Potpredsjednica parlamenta Branka Bošnjak dala je pauzu od deset minuta, kako bi se poslanici pripremili za glasanje.

Čitaj još:   "LOPOVI, LOPOVI" Narod ispred RIK- a... (foto, video)

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more