IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA PROTESTI: Bečić- nijesmo se okupili zbog fotelja, TRAŽIMO VANREDNE IZBORE… (foto, video)

Nije se narod okupio zbog nečije fotelje, već zbog odbrane narodne volje– tražimo vanredne parlamentarne izbore, poručio je sa večerašnjeg protesta u Podgorici smijenjeni predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 09.02.2022…19: 32… PODGORICA PROTESTI: Bečić- nijesmo se okupili zbog fotelja, TRAŽIMO VANREDNE IZBORE… (foto, video)

U Podgorici je večeras održan protest i protestna šetnja na koji  su zbog, kako su kazali, očuvanja izborne volje nakon što je njihov lider Aleksa Bečić smijenjen sa mjesta predsjednika Skupštine.

Večerašnjem protestu koji je počeo okupljanjem na ulici ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja prisustvovalo je više stotina građana. Bečić je najavio da će se i naredne srijede u 18 časova održati novo protestno okupljanje, u Podgorici na istom mjestu. Nakon što se bivši predsjednik parlamenta obratio okupljenim građanima, krenula je protesta šetnja ulicama Podgorice.

Demokrate su organizovale prevoz svojih pristalica iz više gradova da bi došli na večerašnji protest.

“Ponosni slobodarski narode Crne Gore hvala vam na iskrenosti. Večeras šaljemo poruku onima koji su podmetali i obmanjivali. Nije se narod okupio zbog nečije fotelje već zbog odbrane narodne volje i 208.000 glasova, onih koji su glasali za promjene”, kazao je Bečić.

Čitaj još:   PODGORICA: Građani svjedočili primitivnom nacionalizmu, tražimo kazne ... (foto i video)

Prema njegovim riječima, podršku su mi pružili i Srbi i Crnogorci, Albanci, Muslimani, Bošnjaci…

“Ujedinila se Crna Gora koja ne trpi obmanu i prevaru”, naveo je Bečić.

Okupljeni su uzvikivali “Uzeo si pare Dritane!”, “Ne damo te Aleksa!”, “Izdaja!”…

“Branimo povećane plate, naknade majkama, otpremnine za radnike koji su hili zaboravljeni”, tvrdi bivši predsjednik Skupštine Bečić.

Prema njegovim riječima, hoćemo da ovo riješi narod.

“Zašto ih je strah. Nemoj da je kome palo na pamet da gazi Ustav. Tražimo raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. Oni od suda naroda ne mogu pobjeći”, poručio je Bečić.

Na protest su stigli poslanici Demokrata i Demokratskog fronta. Neki od učesnika protesta su nosili i trobojku.

Na protestu su bili i odlazeći ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić i lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Okupljeni su nosili transparente na kojima piše:”Izdaja nije opcija”, “Za slobodu sve, čast i obraz ni za šta”, “Narod je rekao svoje”…

Čitaj još:   ĆEVAPI I BUREK- HIT U BERLINU: Vlasnik je Sarajlija Hajrudin Hajro potomak vlasnika čuvene sarajevske buregdžinice... (foto)

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more