IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“TO JE NOVI SVJETSKI RAT”: Bajden pozvao Amerikance da napuste Ukrajinu- Neću slati vojsku po njih… (foto, video)

Upozorio je kako svjetski rat znači momenat kada Amerikanci i Rusi zapucaju jedni na druge…

VAŠINGTON: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 11.02.2022…10: 32… “TO JE NOVI SVJETSKI RAT”: Bajden pozvao Amerikance da napuste Ukrajinu- Neću slati vojsku po njih… (foto, video)

Američki predsjednik Bajden pozvao je sve američke državljane koji borave u Ukrajini da odmah napuste tu zemlju zbog pojačanih prijetnji ruskom vojnom akcijom…

Predsednik SAD Džo Bajden (Joe Biden) pozvao je u četvrtak Amerikance u Ukrajini da odmah napuste zemlju, upozoravajući da bi „situacija mogla brzo da podivlja” u regionu.

„Američki građani treba da odu sada“, rekao je Bajden u intervjuu koji je snimljen u četvrtak sa Lesterom Holtom iz NBC Newsa, a čije delove prenosi CNN.

Govoreći o napetostima na granici sa Ukrajinom, gde Rusija gomila trupe, Bajden je rekao da “ovde nemamo posla sa terorističkom organizacijom, već sa jednom od najvećih armija na svijetu.”

Čitaj još:   NANA FATA KONAČNO IDE NA HADŽ...

“To je sasvim drugačija situacija koja bi mogla brzo da poludi,” istakao je američki predsednik.

On je kazao da „ne postoji“ situacija koja bi ga mogla navesti da pošalje trupe da spasavaju Amerikance koji pokušavaju da napuste Ukrajinu, dodajući da je “to svetski rat kada Amerikanci i Rusija počnu da pucaju jedni na druge“.

“Ako je ruski predsednik Vladimir Putin nesmotren da uđe (u Ukrajinu), dovoljno je mudar da ne uradi ništa što bi negativno uticalo na američke građane“, dodao je Bajden.

izvor Slobodna Evropa

DARIO Vraneš: Na svim opštinskim zgradama da budu srpske trobojke, prekinuću praksu da se Pljevlja pretvaraju u cirkusku predstavu… (foto)

Malik Kovačević, izvršni koordinator asocijacije mladih Građanske inicijative “21.maj”, traži Read more

Čitaj još:   PODGORICA: DRITANOV ideolog najavljuje PREOKRET, RAZBJESNIO BEOGRAD...