IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Krivokapić nastavio da se inati…  NASTOJI DA ZAVRŠI POSRBLJAVANJE CRNE GORE

U Službenom listu juče je objavljena Odluka o izmijeni Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, koju je prošle sedmice donijela odlazeća vlada, istoga dana kada joj je u parlamentu izglasano nepovjerenje. Ova odluka stupa na snagu osam dana od objave u Službenom listu.

Krivokapić je nastavio da se inati i očito ne mari za reakcije javnosti i brojnih stručnjaka pa nastavlja da povlači poteze iz Vučićevog projekta „srpski svet“ i agende „konačnog posrbljavanja Crne Gore“. Nije uvažio ni upozorenje odlazećeg vicepremijera i lidera GP URA, do jučerašnjeg najbližeg saradnika i koalicionog parnera, Dritana Abazovića da u tehničkom mandatu ne donosi odluke koje bi mogle biti štetne i da će ova odluka, kada se izabere nova manjinska vlada, biti stavljena van snage.

MUP je taj dokument, kojim je pokušan svojevrstan etnički inžinjering jer se dosadašnji kriterijum za sticanje crnogorskog državljanstva, od deset godina stalnog boravka, izmijenio u minimum pet godina stalnog i pet ili više godina privremenog boravka, predložio početkom prošle godine, ali je u aprilu povučen nakon višednevnih upornih protesta opozicije i patriotski orijentisanih građana.

Kome je namijenjena ova, po svemu, sporna, odluka o izmjenama sticanja crnogorskog državljanstva i šta Krivokapić i njegovi apostoli – eksperti žele postići najbolje se može vidjeti iz reakcije izvjesne NVO „mladih Srba iz Crne Gore koja se bavi promocijom srpske kulture i zaštitom srpskih interesa“ koja se naziva „Mi znamo ko smo“.

Čitaj još:   BAJDEN I CRNA LISTA, PUN POGODAK: Dodik, Špirić, Zukić i ko se nalazi na istoj? (foto i video)

Na svom Facebook profilu, pod naslovom VAŽNO! obavijestili su o objavljivanju ove odluke u Službenom listu Crne Gore i da se dosadašnji kriterijum od deset godina stalnog boravka izmijenio u minimum pet godina stalnog i pet ili više godina privremenog boravka.

“Kako se ispunjenost uslova za sticanje državljanstva cijeni prema propisima koji su bili na snazi na dan podnošenja zahtjeva svi građani koji ispunjavaju ovaj uslov i o tome posjeduju dokaze bilo bi više nego poželjno da svoje zahtjeve za prijem u crnogorsko državljanstvo predaju u što skorijem roku, počev od 19. februara”, navodi se na Faceboo stranici ove prosrpske NVO.

To znači, nastavljaju sa objašnjenjima, da – čim nova odluka stupi na snagu – svi građani koji ispunjavaju uslov pet godina stalnog boravka (i imaju odgovarajuću potvrdu odn. dokaz o tome) mogu i treba da predaju novi zahtjev za prijem u crnogorsko državljanstvo.

Pozivali su sve zainteresovane da ovih osam dana, koliko treba da odluka stupi na snagu, pribave sva potrebna dokumenta i da zahtjev za sticanje državljanstva predaju 21. februara, jer će se, kako navode, čak i u slučaju eventualne izmjene ove odluke od strane neke nove vlade, o njihovom državljanstvu rješavati po gore navedenim kriterijumima.

Čitaj još:   Srbin, koji je klao Srbina u Španiji, "UNAJMIO ADVOKATA..."

izvor: pobjeda.me

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more