IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RUSKI PORTAL IZNIO TEŠKE OPTUŽBE: “MILO Đukanović, glavni neprijatelj Rusije na Balkanu, opet je u velikoj igri” (foto, video)

Članak je objavljen i naslovljen: “Drski Albanac vratio neprijatelja Rusije u veliku politiku”

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 13.02.2022… 00: 42… RUSKI PORTAL IZNIO TEŠKE OPTUŽBE: “MILO Đukanović, glavni neprijatelj Rusije na Balkanu, opet je u velikoj igri” (foto)

“Uz sve ovo, Đukanović ima samo 59 godina, a to je za jednoga političara vrhunac; postoji razlog da tada ne prihvatite poraz i pokušate da povratite ono što je vaše”.

“Gledajući članove doskorašnje vladajuće koalicije kako jedni druge optužuju za kršenje predizbornih obećanja i upadaju u beskrajne svađe, iako bez realnih ovlašćenja, ali i dalje beskrajno moćni, Milo Đukanović je dočekao svoj trenutak”, tvrdi ruski portal „Взгляд”.

Članak je objavljen juče i naslovljen: “Drski Albanac vratio neprijatelja Rusije u veliku politiku”.

Za predsjednika Đukanovića ruski portal navodi: “Među šefovima stranih država, Ruska Federacija je u čitavoj svojoj istoriji imala samo dva posebno sertifikovana neprijatelja. Niko drugi to nije zaslužio“.

Đukanović je, podsjećaju, “i zvanično stavljen na CRNU LISTU Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije kao lice pod ličnim sankcijama; za aktuelne šefove država — nikada viđena ‘čast’”.

GLAVNI PROTIVNIK Ruske Federacije na Balkanu, crnogorski predsjednik Đukanović, dobio je šansu da povrati kontrolu nad zemljom koju je izgubio prije godinu i po dana”, piše “Взгляд”, prenosi crnogorska AntenaM.

“Koalicija okupljena protiv ‘crnogorskoga diktatora’ se raspala, vlada im je smijenjena”.

Čitaj još:   Sergej Trifunović: FIRERU, TI SI SI*A...

“Uz sve ovo, Đukanović ima samo 59 godina, a to je za jednoga političara vrhunac; postoji razlog da tada ne prihvatite poraz i pokušate da povratite ono što je vaše”.

“Stidljive nade anti-NATO snaga, ‘Srba’ [u izvorniku stavljeni pod navodnike, prim] iz DF-a, da će u novoj strukturi dobiti veći uticaj ili čak više ministarskih mjesta, neosnovane su”, tvrdi „Взгляд”. „Odlučujući igrači u Crnoj Gori su SAD i EU, tako da će nova invalidna vlast biti blokirana od Đukanovića”.

Interesantno, „Взгляд” opisuje Dritana Abazovića retorikom sličnom dojučerašnjim mu partnerima iz dijela koalicije — vrijeđajući ga („nitkov”), te kvalifikujući “izdajnikom” lii “ucjenjivačem”.

“Kao što je često slučaj s odioznim i korumpiranim ličnostima, Đukanoviću je pomogla izdaja”, piše ruski portal.

“Pošto je zemlju gurnuo u političku krizu, mladić [Abazović] pristaje na jedini izlaz, onaj u kojem će biti premijer, s rejtingom popularnosti svoje stranke od 6-7%. Na zamjerke da li će mu se lice raspuknuti od takvih zahtjeva, ucjenjivač diže ruke i kaže: A vi, šta vi predlažete?”

“Prema najpopularnijem objašnjenju među ruskim balkanistima”, tvrdi portal, “Abazović je od početka djelovao u interesu Đukanovića i u bliskoj saradnji s njim, što kategorički negira”.

„Postoji ambiciozan, a samim tim i koristan nitkov za Đukanovića — Abazović. Ima statista iz prosrpskih i proruskih snaga kojima ozbiljni ljudi iz Brisela ne dozvoljavaju da donose odluke”.

Čitaj još:   MILO Đukanović: APEL na obavezu zaštite novinara, ali i NOVINARSTVA...

U zaključku, “Взгляд” piše:

“U slučaju da u zemlji budu održani vanredni parlamentarni izbori, prema sociološkim istraživanjima, liderstvo sada čvrsto drži Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića, jer je Krivokapićeva vlada podbacila u svemu čega se dotakla”.

izvor Antena M

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more