IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U ŠVEDSKOJ NESTALA ROŽAJKA AMELA KALAČ: SUMNJA SE DA JE KIDNAPOVANA… (foto)

Švedska policija već dva dana traga za 24- godišnjom Amelom Kalač čiji je nestanak prijavljen u Grästorpu. Amela je porijeklom iz Rožaja, tačnije iz sela Gusnica, a njena porodica već duže vrijeme živi i radi u Švedskoj. Kako javljaju švedski mediji, incident se vodi kao otmica i postoji mogućnost da je Amela kidnapovana na putu ka svojoj porodičnoj kući u Grästorp, kada je nestala bez traga.

I pored višednevne potrage, ona još nije pronađena. Jedan muškarac je uhapšen zbog sumnje da je izvršio kidnapovanje.

“Samo je želimo naći. Trenutno joj je najvažnije u životu da je vratimo kući”, kaže Amelina sestra Ilda.

Posljednji put kada je neko iz Ameline porodice imao kontakt sa njom bila je noć između 13. i 14. februara.

Amela inače radi u staračkim ustanovama, a u nedjelju je bila sa svojom braćom i sestrama da posjeti svoju majku, koja je hospitalizirana. Ali ujutro Amele nije bilo i ubrzo je prijavljen njen nestanak.

Za sada nema naznaka da je Amela nestala dobrovoljno, a jučer je uhapšena muška osoba iz razloga sumnje da je kidnapovala Amelu. Osoba koja je osumnjičena za kidnapvanje poznaje se sa Amelom od ranije, prema nezvaničnim informacijama, a poznaje ga i cijela njena porodica. Sumnja je pala na njega kada je on policiji dojavio da je Amela otišla.

Tužilac u ovom slučaju još nije kontaktiran, ali mu je ostalo još dva dana da odluči da li će za uhapšenog muškarca biti zatraženo određivanje pritvora ili ne.

Čitaj još:   Erdogan: "Prvi namaz u Aja Sofiji biće klanjanje džume 24. jula... (foto i video)

Policija je intenzivno pretraživala područje, posebno područje Forshalla gdje muškarac, koji je sada u pritvoru, kaže da je posljednji put vidio Amelu, ali ipak nije pronašla nestallu djevojku.

Amelin nestanak šokirao je sve u malom gradu Grästorp sa oko 3.000 stanovnika. Mnogi stanovnici pomažu u pronalaženju, kao i Amelina porodica.

“Mi smo velika porodica koja je tražila nekoliko dana, ali je ne možemo pronaći. Ovo je najgora stvar kroz koju sam prošao u svom životu. Potpuno sam uvjerena da ne bi dobrovoljno nestala, tako da sam sada tako nevjerovatno uplašena i zabrinuta”, kaže sestra Ilda.

U slučaj je uključena i organizacija za traženje nestalih osoba.

“Naša potraga trenutno se sastoji od toga da izađemo sa imenom i slikom. Nemamo posljednje mjesto gdje je zadnji out viđena, da bi se otuda počelo sa stvarnom potragom, tako da dok to ne budemo imali informaciju da je viđena, sa naše strane se ne vrše nikakve fizičke pretrage”, kaže Jon Olof Säll, operativni menadžer i operativni menadžer za nestale osobe u okrugu Skaraborg.

Njena porodica je opisuje kao veoma posvećenu i pozitivnu osobu koja radi i trudi se i brine o svojoj porodici. Ima posao u gerijatrijskoj njezi, ali i dodatno radi u trgovinama i restoranima.

“Ja i moja sestra smo uvijek bile veoma bliske jedna drugoj. Ona je osoba koja brine o svojoj porodici, koja uvijek vidi svjetlo u mraku”, kaže Ilda.

Čitaj još:   CIJENE RASTU, PLATE TAVORE: Sve teže se krpi kraj s krajem, prosječna plata u Crnoj Gori 530 eura... (foto)

Amela je sa porodicom došla u Švedsku prije sedam godina. Ovdje su svi studirali u srednjoj školi i od tada su se školovali. Sve tri sestre rade u zdravstvu, a brat studira.

Oni su trenutno tražioci azila i mnoge uslove su ispunili, tako da će porodici biti dozvoljeno da ostane, prenose švedski mediji.

izvor: sandzacke.rs

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more