IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PUTIN I NAREDNI POTEZ: Ukrajina sama ne može protiv Rusije, spajanje pripojenih regija, jedan grad mu je problem… (foto, video)

Putin naprosto ne mora osvojiti Kijev, čak ni cijelu istočnu polovinu Ukrajine, da bi Ukrajinu trajno napravio invalidnom državom…

KIEV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 23. 02. 2022… 09: 22… PUTIN I NAREDNI POTEZI: Ukrajina sama ne može protiv Rusije, spajanje pripojenih regija, jedan grad mu je problem… (foto, video)

Da nismo to uživo gledali devedesetih, vjerojatno ne bismo vjerovali da je takvo što moguće. Geopolitički stručnjak: Ovo bi mogao biti Putinov idući korak…

Svijet sa strahom iščekuje koji je naredni potez ruskog predsjednika Vladimira Putina nakon što je priznao dvoje odmetnute ukrajinske regije Donjeck i Lugansk.

– Ukrajina sama ne može protiv Rusije. Ne vidim kako bi je Sjevernoatlantski savez ili Evropska unija mogli primiti s ovakvom situacijom koju ima na svojem teritoriju. O Krimu više niko ni ne govori. Putin naprosto ne mora osvojiti Kijev, čak ni cijelu istočnu polovinu Ukrajine, da bi Ukrajinu trajno napravio invalidnom državom– kaže za Slobodnu Dalmaciju geopolitički stručnjak dr. Petar Kurečić.

Čitaj još:   ŠOKANTNO i TRAGIČNO- Fikret HODŽIĆ, "djete Srebrenice": "Osuđen sam za nešto za što nisam bio ni optužen, u Vojkoviće idem za 10- 15 dana"... (foto, video)

Pokušao je predvidjeti šta će biti naredni korak Moskve.

– Putinov idući potez može biti pokušaj povezivanja Donjecka i Luganska s Krimom kopnenim putem. Na tom se putu nalazi Mariupolj, grad s 200 hiljada stanovnika koji Rusi, ako je vjerovati porukama koje dolaze s ukrajinske strane, neće tako lako osvojiti- ističe Kurečić.

izvor Slobodna Dalmacija.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more