IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MUNJEVITA AKCIJA SIPA-e: Pretresi i hapšenje na šest lokacija… (foto)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su danas (24.2.2022. godine) u sklopu operativne akcije „Falš”…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 24. 02. 2022… 09: 42… MUNJEVITA AKCIJA SIPA-e: Pretresi i hapšenje na šest lokacija… (foto)

Navedene aktivnosti se realizuju po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona.

Državna agencija za istrage i zaštitu su u sklopu operativne akcije „Falš”, na području Sarajeva i Tešnja, započeli pretrese jednog fizičkog i tri pravnih lica, na šest lokacija.

Pretresi su vrše zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Krivotvorenje isprava” iz člana 373., „Prijevara u privrednom poslovanju” iz člana 251. i „Pranje novca” iz člana 272. u vezi sa kivičnim djelima „Stjecaj krivičnih djela” iz člana 54. i „Osnovi odgovornosti pravne osobe” iz člana 128., Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Čitaj još:   SKANDAL U BEOGRADU: Protojerej Lukić pozdravio SVE OSIM ANE BRNAVIĆ- Da li je njena seksualna orijentacija razlog?

Navedene aktivnosti se realizuju po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zeničko- dobojskog kantona…

izvor agencije

MARKO BATO Carević podnio ostavku, Božović preuzima vođenje Budvom… (foto)

Gradonačeknik Budve Marko Carević podnio je ostavku na funkciju predsjednika Read more