IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RUSKI KOŠARKAŠKI KLUBOVI Suspendovani iz Eurolige i Eurokupa… (foto, video)

CSKA Moskva, UNICS Kazan, Zenit, Lokomotiv Kuban Krasnodar isključeni su iz turnira Eurolige…

BARCELONA: Svijet, Sport, vijesti, utorak, 01. 03. 2022… 12: 42… RUSKI KOŠARKAŠKI KLUBOVI Suspendovani iz Eurolige i Eurokupa… (foto, video)

Ruski košarkaški klubovi suspendovani su u ponedjeljak iz Eurolige i Eurokupa zbog vojne intervencije Rusije u Ukrajini. javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Komercijalne imovine Eurolige (ECA) je saopšteno da je obustavljeno učešće timova Ruske Federacije u Turkish Airlines Euroligi, što uključuje CSKA Moskva, UNICS Kazan i Zenit iz Sankt Peterburga, kao i kluba Lokomotiv Kuban Krasnodar u 7DAYS Eurokupa.

U saopštenju ECA, nakon sjednice Izvršnog odbora koji je donio odluku, navodi se da će “pratiti razvoj situacije”, misleći na situaciju u Ukrajini.

Dodaje se da će “ako se situacija ne razvije na povoljan način”, utakmice regularne sezone ruskih ekipa biti “poništene da bi se konfigurisao poredak u ligi”.

Čitaj još:   STRAVIČNA NESREĆA U HRVATSKOJ! Poginule četiri osobe, među njima i dijete- Državljani Srbije ( VIDEO)

Zenit, CSKA Moskva i UNICS Kazan trenutno su među najboljih osam na tabeli regularne sezone Eurolige. Prema pravilima, nakon 34 utakmice u regularnoj sezoni, osam najboljih ekipa kvalifikuje se u play- off Eurolige 2022. godine.

Regularnio dio sezone Eurolige završiće se 8. aprila, nakon čega slijedi play- off od 19. aprila do 4. maja.

Lokomotiv Kuban, jedina je ruska ekipa u Eurokupu, a nalazi se na trećem mjestu u grupi “A“.

Nakon regularne sezone Eurokupa, osam najboljih klubova iz grupe “A“ suočit će se s osam najboljih iz grupe “B“ u osmini finala, koja će se održati 19. i 20. aprila.

IZVOR AGENCIJE AA