IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sumrak demokratije u CRNOJ GORI: Strahinja zaključao Skupštinu po nalogu Kremlja?!

Zonu sumraka u kojoj prinudno živimo već mjesecima dodatno je ovih dana zamračio potpredsjednik, a nakon smjene Alekse Bečića trenutno predsjedavajući Skupštine Crne Gore Strahinja Bulajić, odbijajući da zakaže sjednicu parlamenta za 3. mart, kako bi se izabrao novi predsjednik parlamenta.

Bulajić je, zloupotrebom ovlašćenja kojima trenutno raspolaže i najavljenim zaključavanjem Skupštine, ugasio i posljednji tračak nade da u redovima glavnih nosilaca “oslobodilačke vlasti”, skrpljene nakon izbora 30. avgusta 2020. godine, ima dovoljno demokratskog kapaciteta za prevazilaženje duboke krize u koju su nas baš oni gurnuli.

To potvrđuju i djelovi Bulajićevog obraćanja javnosti kojim nesuvislo tvrdi da se “nijesu stekli politički uslovi” za sazivanje sjednice, te da će je zakazati samo sa dnevnim redom koji on odredi?!

Naprotiv, iz dana u dan postaje sve jasnije da “oslobodioci” nikad nijesu ni baštinili demokratiju, već su bili puki izvođači radova na urušavanju nezavisnosti Crne Gore i njene evroatlantske perspektive, za račun udruženog zločinačkog poduhvata pod kodnim imenom “Srpski svet”, a po uputstvima ruskih obavještajaca.

Čitaj još:   BEOGRAD: Ubijen saradnik Luke Bojovića na Zvezdari... (FOTO,VIDEO)

Iako je glavni pregovarač za formiranje manjiske vlade Dritan Abazović nedavno “relaksirano” izjavio da su protesti tek “treniranje demokratije”, pokazalo se na DF-ovim blokadama prije neko veče da se

taj “trening” sastoji od otvorene podrške Putinu za brutalnu agresiju na Ukrajinu, uz pritajeno prizivanje sličnog scenarija i za Crnu Goru.

Dodatni argument za ovu tezu je i objavljena vijest o tajnom susretu Strahinje Bulajića sa ruskim obavještajcima u Danilovgradu, nakon čega se definitivno odvažio da, po njihovom nalogu zaključa parlament, što neki ozbiljni analitičari s pravom označavaju kao pokušaj državnog udara.

Suočeni sa očiglednom skorom propašću projekta koji su pokušali da realizuju na krilima srpsko- ruske obavještajne i finansijske infrastrukture, a pod pokroviteljstvom Crkve Srbije i “litijaške revolucije”, nakon loše fingirane demokratije u parlamentu, poslije godinu i po izvođači ovih radova se vraćaju na fabrička podešavanja i ne biraju sredstva da nastave destabilizaciju države za tuđe interese.

Valja ih što prije zaustaviti!

Piše: Goran Popović

izvor: aktuelno.me

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more