IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PENTAGON OCJENJUJE: Neke ruske jedinice se predale bez borbe, nizak moral među vojnicima… (foto, video)

Podaci pokazuju da se nijedna veća ruska vojna grupacija ne kreće se prema Odesi, a postoje i informacije da su se neke ruske jedinice predale bez borbe i da je među ruskim vojnicima dosta nizak moral…

Washington: Svijet, Sport, vijesti, srijeda, 02. 03. 2022… 00: 42… PENTAGON OCJENJUJE: Neke ruske jedinice se predale bez borbe, nizak moral među vojnicima… (foto, video)

RAZVOJ DOGAĐAJA IZ MINUTE U MINUTU PRATITE NA IBALKAN.NET

Sjedinjene Američke Države vjeruju da je Rusija rasporedila više od 80 posto svoje unaprijed pripremljene borbene moći u Ukrajini.

Sjedinjene Američke Države vjeruju da je Rusija rasporedila više od 80 posto svoje unaprijed pripremljene borbene moći u Ukrajini, a ukupne snage su 150.000 vojnika, javlja Ivica Puljić iz Vašingtona.

SAD procjenjuje i da Rusija ima sisteme za lansiranje takozvanih vakuumskih bombi – bombe koje nakon eksplozije postižu tako visoke temperature da tijelo ubijenog može ispariti. Amerikanci nemaju potvrde da su Rusi već koristili tu vrstu bombi.

Čitaj još:   NIKOLA PLEĆAŠ: Zbog korone ex. reprezentativac Jugoslavije, prebačen sa suprugom na kliniku... (foto)

Još nema znakova da Bjelorusija šalje vojsku u Ukrajinu, kažu Amerikanci.

Oni navode i da Rusi još nemaju nadmoć u zračnom prostoru, kaže Puljić.

Procjenjuju da Rusi nisu spremni preuzimati veliki rizik sa svojim avionima jer se plaše velikog broja vlastitih žrtava, u ljudstvu i avionima.

Podaci pokazuju da se nijedna veća ruska vojna grupacija ne kreće se prema Odesi, a postoje i informacije da su se neke ruske jedinice predale bez borbe i da je među ruskim vojnicima dosta nizak moral.

Kažu da se nastavljaju teške borbe oko Harkova i da Rusi pokušavaju opkoliti grad.

Iz Pentagona kažu da ne mogu govoriti o razlozima zašto Ukrajinci ne bombarduju veliku kolonu tenkova.

izvor iBalkan.net / agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more