IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZATVORENA AMBASADA SRBIJE U UKRAJINI: Diplomate evakuisane iz KIEVA… (foto, video)

Ukrajinu je napustilo troje diplomata i jedan službenik ambasade iz Srbije oni su bezbjedno evakuisani…

KIEV: Svijet, Crna Hronika , vijesti, četvrtak, 02. 03. 2022… 14: 42… ZATVORENA AMBASADA SRBIJE U UKRAJINI: Diplomate evakuisane iz KIEVA… (foto, video)

Ukrajinu je napustilo troje diplomata i jedan službenik ambasade i oni su se bezbjedno evakuisali. Za sve državljane Srbije koji se i dalje nalaze u Ukrajini pomoć će i u predstojećem periodu biti dostupna non- stop…

Ambasada Republike Srbije u Ukrajini je, iz razloga zaštite bezbjednosti osoblja, privremeno zatvorena, a osoblje tog diplomatsko- konzularnog predstavništva nastaviće da, do sticanja uslova za povratak, posao obavlja iz Beograda.

Ukrajinu je napustilo troje diplomata i jedan službenik ambasade i oni su se bezbjedno evakuisali.

Za sve državljane Srbije koji se i dalje nalaze u Ukrajini pomoć će i u predstojećem periodu biti dostupna non- stop, a mogu se obratiti na brojeve telefona (+381- 11) 3068- 888 i (+381- 11) 3068- 884, ili mogu pisati na i- mejl adresu consul@mfa.rs.

Za svu pomoć i saradnju na raspolaganju su im i ambasade Republike Srbije u zemljama koje se graniče sa Ukrajinom.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 7 juli 2018. godine

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije još 13. februara preporučilo građanima Republike Srbije koji borave u Ukrajini da razmotre mogućnost privremenog napuštanja teritorije te države, a onima koji su namjeravali da putuju u Ukrajinu preporučeno je da odlože putovanje.

Podsjećamo, ambasador Srbije u Ukrajini, Aca Jovanović, u poslednjem obraćanju za RTS poručio iz Kijeva da su “svi oni koji su mogli da izađu, izašli.”

– Juče je bio veliki pritisak i prema mostovima, izlazak na desnu stranu gde se nalazi železnička stanica, jer je to jedan od dva načina izlaska iz Kijeva. Železnice sada besplatno voze prema zapadu, svi putnici koji se ukrcaju mogu da idu- preneo je situaciju Jovanović, nakon što je poručio da se Kijevu trude da se “ne izlažu bespotrebno riziku”:- Čim padne mrak, gasimo svetla, povlačimo se dubinu zgrade: sve ono što je u našoj moći za našu bezbednost, mi to činimo.

izvor agencije

Čitaj još:   Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.
BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more