IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović: Ako STRAHINJA Bulajić ne zakaže sjednicu Skupštine CG, može to uraditi i ERVIN Ibrahimović… (foto, video)

“Poštujemo insitucije sistema i ne može niko drugi da da mandat do predsjednik…”

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, petak, 04. 03. 2022… 00: 42… DRITAN Abazović: Ako STRAHINJA Bulajić ne zakaže sjednicu Skupštine CG, može to uraditi i ERVIN Ibrahimović… (foto, video)

Mandatar za sastav nove 43. vlade i lider GP URA Dritan Abazović rekao je da ne vidi problem u tome što ga je predsjednik države Milo Đukanović imenovao za mandatara, jer je, kako je kazao to predviđeno Ustavom.

“Tajming nije savršen, pala je vlada prije mjesec zakomplikovala se međunarodna bezbjednosna situacija. Što se tiče mandata, ne vidim nikakav problem u tome. Predstavljamo različite političke subjekte, ali isto tako poštujemo insitucije sistema i ne može niko drugi da da mandat do predsjednik. Nisam podržao tog predsjednika, naredne godine imaćemo drugog predsjednika, ili prije… Zemlja mora da ide dalje, moramo da zemlju guramo u veću stabilnost a ne u veću nestabilnost”, rekao je Abazović u emisiji Načisto na TV Vijesti.

Upitan ko ga podržava kao mandatara, rekao je da manjinska vlada podrazumijeva, da neće biti većine nego najmanje 41 poslanik koji će podržavatri vladu.

“To nije vlada manjina, radi se o konceptu koji je iznuđen. Svako bi volio da imamo normalnu vladu. Ja sam očekivao da sve partije kažu koji je njihov koncept, URA je znala šta je naš koncept i mi smo ga ponudili”, rekao je Abazović.

Rekao je da je SNP-u dat rok do nedelje da se izjasni da li žele da budu dio Vlade.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: DRITANOVO izvinjenje LICEMJERNO I LAŽNO

“Ljudi se samoisključuju to nije naša odgovornost, mi znamo šta radimo. Zašto je SNP važna? Jer je bila dio “Za budućnost Crne Gore” i bilo bi dobro u kontekstu pomirenja i stvaranja stabilnije većiine da oni budu tu…

Oni imaju “decision making” proces koji je zakočen, ali ja sam u svakodnevnom kontaktu sa Vladimirom Jokovićem i jutros sam mu saopštio da ćemo za tri dana očekivati odluku da li su sastavni dio vlade ili ne. A ako se ne izjasne smatraćemo da ne žele da participitaju. To ne znači da su im zatvorena vrata, za njih ostaju vrata otvorena kad procjene da je pravi momenat da se integrišu”, naveo je Abazović.

Smatra da izbori trenutno nisu dobro rješenje, jer Ustavni sud ne funkcioniše. Kaže i da je od novembra znao da će biti konflikta.

“Ne rata, ali da će biti problema na proljeće i da prije toga Crna Gora mora da dobije stabilnu većinu”, dodao je on.

DRITAN Abazović je ocijenio da je teško biti premijer u aktuelnim uslovima. Rekao je da nova vlada mora imati jasno geostrateško opredjeljenje i da Vlada u kojoj je on premijer neće mijenjati geostrateško opredeljenje.

Upitan oko skepse sa međunarodnih adresa, a povodom učešća SNP u manjinskoj vladi, Abazović je rekao da sa međunarodnih adresa postoji skepsa o vladi koja je pala, o vladi koja se sad nudi, ali i vladi koja je bila prije 30. avgusta.

“Ali isto tako postoji entuzijazam da se Crnoj Gori pomogne sa međunarodnih adresa.trrba da iskoristimo tu šansu”, kazao je Abazpvić.

Čitaj još:   DRITAN OTKRIO: Da li USKORO sjeda u PREMIJERSKU FOTELJU...

Upitan o tome što predsjedavajući Skupštine Strahinja Bulajić ne želi da zakaže sjednicu Skupštine, Abazović je rekao da to može da uradi drugi potpredsjednik Ervin Ibrahimović.

“Ako vd predsjednika ne želi da zakaže sjednica, nije ne može, spriječen je, nego ne želi, onda to može da uradi drugi potpredsjednik koji ima isti status”, kazao je Abazović.

izvor analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more