IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SPORT I UŽASI AGRESIJE: Dva ukrajinska fudbalera poginula u ruskim vojnim napadima… (foto, video) 

Svjetska unija igrača (FIFPRO) saopštila je da su u ruskim vojnim napadima poginuli Vitalii Sapil (21) i Dmitro Martinenko (25)…

KIYEV: Svijet, Sport, Crna Hronika, subota, 05. 03. 2022… 09: 42… SPORT I UŽASI AGRESIJE: Dva ukrajinska fudbalera poginula u ruskim vojnim napadima… (foto, video) 

Dva ukrajinska fudbalera poginula su u rusko-ukrajinskom ratu, saopštila je u utorak Svjetska unija igrača (FIFPRO), prenosi Anadolu Agency (AA).

“Naše misli su sa porodicama, prijateljima i saigračima mladih ukrajinskih fudbalera Vitalija Sapila (21) i Dmitra Martinenka (25), prve fudbalske žrtve u ovom ratu”, objavio je FIFPRO na Twitteru.

Sapylo, bivši omladinac kluba Karpaty Lviv, poginuo je u sukobu u blizini Kijeva, potvrdio je njegov klub 26. februara.

U međuvremenu, vezni igrač FK Gostomel Dmitro Martinenko je navodno ubijen zajedno sa svojom majkom u njihovom stanu kada je zgradu bombardovala ruska vojska.

Čitaj još:   MEDOJEVIĆ: Nadam se da će monasi i sveštenici iz CG uskoro prestati da se bave biznisom... (foto)

Ruska vojna operacija u Ukrajini u srijedu je ušla u sedmi dan, a civili snose najveći teret oružanih sukoba.

Iz Ujedinjenih nacija saopšteno je da je od početka ruskog napada u Ukrajini ubijeno najmanje 136 civila, među njima 13 djece, a ranjeno 400.

Uporedo s tim proteklih dana iz Ukrajine u susjedne države izbjeglo je blizu 680.000 ljudi.

Zapadne države odgovorile su sankcijama prema Rusiji, a ta zemlja je dodatno izolovana nakon što je avionima njenih kompanija zabranjeno letenje u evropskom i kanadskom zračnom prostoru, dok je određen broj ruskih banaka izbačen iz međunarodnog bankarskog sistema SWIFT.

izvor agencije aa