IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI SKUP PODRŠKE RUSIJI U NIKŠIĆU: “Poziv ruskoj braći da odrade posao do kraja i unište NATO pakt i Evropsku uniju” (foto, video)

Nosili su trobojke i ruske zastave, Putinovu sliku i klicali Rusiji, dok su sa razglasa išle ruske pjesme…

NIKŠIĆ: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 07. 03. 2022… 00: 42… NOVI SKUP PODRŠKE RUSIJI U NIKŠIĆU: “Poziv ruskoj braći da odrade posao do kraja i unište NATO pakt i Evropsku uniju” (foto, video)

I večeras su na Trgu Šaka Petrovića u Nikšiću, u Crnoj Gori, sedmi bataljon, Zavetnici-Tvrdoš, grupa Nikšićani i Stupovi organizovali skup podrške Rusiji.

Nosili su trobojke i ruske zastave, Putinovu sliku i klicali Rusiji, dok su sa razglasa išle ruske pjesme, prenosi Nova.rs.

Veselin Đoković je kazao da su se okupili “da podrže pravoslavnu braću Rusije i da im odaju priznanje što u 22. vijeku ustadoše da zaštite pravoslavno stanovništvo u Ukrajini“.

Pozvao je narod da kazne sve koji hoće da “uzmu vjeru i naciju”.

“Srbi– nema nazad, iza je Rusija”, zaključio je Đoković i poručio Putinu i “ruskoj braći da odrade posao do kraja i unište NATO pakt i Evropsku uniju”.

Mišo Sekulović, iz pravoslavnog bratstva Stupovi, kazao je da je Rusija “kao zaštitnica pratila Crnu Goru tokom historije koja je obilježila vjekovnu borbu Crne Gore za slobodu”.

Čitaj još:   Srbi u Srbiji i RS-u danas slave novi praznik, pogledajte šta proslavljaju... (foto)

Kako je rekao, često je Crna Gora dobijala značajnu novčanu i vojnu podršku kako bi se borila za slobodu.

“Znala je Crna Gora i dalekom japanskom carstvu objaviti rat, kako bi stala na stranu Rusije, za koju se često govorilo da je majka, i da njeno sunce sa istoka ima tu toplinu”, kazao je Sekulović.

Čula se na kraju i pesma ”Sa istoka sunce sija, nije sunce no Rusija”.

izvor (SB)

DARIO Vraneš: Na svim opštinskim zgradama da budu srpske trobojke, prekinuću praksu da se Pljevlja pretvaraju u cirkusku predstavu… (foto)

Malik Kovačević, izvršni koordinator asocijacije mladih Građanske inicijative “21.maj”, traži Read more

Čitaj još:   KAMERE SVE SNIMILE: Selektor Srbije uz skandal psovke nakon gola- Je** m li vam majku šiptarsku u pi* ku... (foto, video)