IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RUSIJA PRIJETI EVROPI: Agresor angažuje strane plaćenike, u napad na Kijev uključuju se “psi rata”… (foto, video)

Raketa pogodila dječji vrtić u Harkivu, Rusi su demoralizirani, teško napreduju i mijenjaju taktiku… Ukrajinska vojska ubila je ruskog general- majora Vitalija Gerasimova

KIYEV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 08. 03. 2022… 07: 12… RUSIJA PRIJETI EVROPI: Agresor angažuje strane plaćenike, u napad na Kijev uključuju se “psi rata”… (foto, video)

DANAS je 13. dan ruske invazije na Ukrajinu… . Vijesti vezane za rusku agresiju na Ukrajinu iz minute u minutu pratite na regionalnom portalu “iBalkan.net”.

Među žrtvama ruskog zračnog napada na grad Sumi i okolnih predgrađa ima i djece, otkrio je lokalni ukrajinski vojni dužnosnik, javlja BBC.

– Među ubijenima su, nažalost, i djeca – otkrio je i dodao da je preko desetero djece stradalo u ruskom napadu. 

– Ubijaju djecu! Nikad im ovo nećemo oprostiti- napisao na Facebooku.

 Neprijatelj želi uključiti kadirovce i bivše wagneriste u napad na Kijev- objavila je Glavna komanda Vojske Ukrajine.

Čitaj još:   SAMO KOD NAS ZIMA MIJENJA PLANOVE: Vrijeme koje se očekuje u naredih nekoliko dana... (foto)

Putin regrutira strane plaćenike za rat s Ukrajinom, objavio je Pentagon.

Češki predsjednik Miloš Zeman rekao je da će dodijeliti najviše državne počasti ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom za njegovu hrabrost i hrabrost u suočavanju s invazijom Rusije.

Novo nuklearno istraživačko postrojenje u Harkivu oštećeno je granatiranjem, navodi Međunarodna agencija za atomsku energiju.

Ukrajinska vojska ubila je ruskog general- majora Vitalija Gerasimova u blizini Harkova, saopćilo je glavno obavještajno odjeljenje Ministarstva odbrane Ukrajine. Gerasimov je bio visoki oficir koji je učestvovao u drugom čečenskom ratu i odlikovan je medaljom za “okupaciju Krima”.

izvor Index.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more