IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ruske snage granatirale albanski konzulat u Harkovu: Rusija najavila “režim tišine”… (foto, video)

Rusija je objavila da u utorak, 8. marta, od 9 sati ujutro po ukrajinskom vremenu (8 po evropskom), proglašava primirje, odnosno kako to tamošnje ministarstvo obrane naziva “režim tišine” radi izlaska civila iz Kijeva, Harkova, Černjihiva, Sumija i Mariupolja…

KIYEV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 08. 03. 2022… 00: 12… Ruske snage granatirale albanski konzulat u Harkovu: Rusija najavila “režim tišine”… (foto, video)

Više od 100 radnika u ukrajinskoj nuklearnoj elektrani Černobil – mjestu najgore nuklearne katastrofe na svijetu 1986.- je zaglavljeno više od 12 dana, ne mogu otići nakon što su ruske snage zauzele elektranu prvog dana invazije.

Skladišta nafte u ukrajinskim gradovima Žitomiru i Černjahovu zapaljena su nakon ruskih zračnih napada…

Ruski pregovarač Leonid Slutski tako je potvrdio da će se uskoro održati još jedan krug pregovora, ali nije naveo tačan datum.

Čitaj još:   KOSOVO U ŠOKU: Umro Adem Demaći

“Sljedeći, četvrti krug održat će se u Bjelorusiji u vrlo, vrlo bliskoj budućnosti”, rekao je Slutski ruskoj državnoj televiziji. Kazao je kako još neće reći tačan datum te da bi se datum mogao definirati u utorak.

Više od 1.7 miliona Ukrajinaca izbjeglo je u srednju Europu zbog ruske invazije, objavili su danas Ujedinjeni narodi, na dan kad će se o humanitarnoj krizi u toj državi govoriti i na sjednici Vijeća sigurnosti. Poljska, dom najveće ukrajinske zajednice u srednjoj Europi, od početka napada, 24. februara, primila je više od milion izbjeglica iz susjedne zemlje…

Dvanaesti je dan ruske invazije na Ukrajinu. Informacije vezane za rusku agresiju na Ukrajinu iz minute u minut pratite na portalu “IBALKAN.NET”!

Čitaj još:   HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Policija spasila dječaka koji se uvukao u automat za hvatanje igračaka... (foto, video)

izvor agencije

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more