IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIGRANTU iz Avganistana spašen život u PLJEVLJIMA…

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja, zajedno sa pripadnicima granične policije i predstavnicom NVO sektora, pravovremenom akcijom uspjeli su da spasu dvadesetdevetogodišnjeg migranta iz Avganistana.

Kako je saopšteno iz Opštine Pljevlja, lokalnu Službu zaštite i spašavanja, sinoć oko 23 sata, aktivistkinja nevladinog sektora informisala je da je jedan od migranata, koji se nalazi na teritoriji pljevaljskog sela Poblaće, u iznemoglom stanju i da mu je potrebna hitna zdravstvena zaštita.

“Pripadnici Službe su hitnom reakcijom, zajedno sa pripadnicima Granične policije i predstavnicom NVO sektora Aleksandom Srbljanović uspjeli da dobiju tačnu lokaciju ugroženog. Pravovremenom reakcijom, vatrogasci– spasioci Vladimir Gomilanović i Pavle Radović, došli su do napuštene kuće u selu Poblaće, u kojoj su zatekli lice narušenog zdravlja i loše odjeveno za trenutne vremenske uslove.

Uprkos lošim vremenskim uslovima i nametima snijega, uspjeli su da ga prenesu do lokacije na kojoj su se nalazile motorne sanke, a potom da ga prevezu do ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Pljevlja, gdje mu je ukazana medicinska pomoć”, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Pljevlja Rajka Kovačevića.

Kako je istakao Goran Čavić, komandir Službe zaštite i spašavanja, ova intervencija može se smatrati akcijom u kojoj je spasen ljudski život.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Ni manje ni više, HELIKOPTER i blindirana kolona za PORFIRIJA... (video)

“Radilo se o licu iz Avganistana 1993. godište, koje je ranije imalo zdravstvene probleme. Lice je, nakon što ga je saputnik sa kojim se uputio ka Bosni i Hercegovini napustio i nastavio svoj put, utočište potražilo u jednoj od napuštenih kuća, naložio vatru i tu ostalo. Bio je u jako lošem stanju, oskudno odjeven za naše vremenske uslove…

Pripadnici Službe bili su prinuđeni da ga u vreći za spavanje ponesu do motornih sanki udaljenih od kuće, kojima je kasnije prevezen do ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Tvrdimo da je bio u veoma lošem zdravstvenom stanju koje bi, da mu nije ukazana pomoć, dovelo do fatalnih posljedica po život”, kazao je Čavić.

On je naglasio da su dobra opremljenost Službe i uspješna komunikacija sa Graničnom policijom i nevladinim sektorom dali rezultate što je ljudski život spašen. Zahvalio se Graničnoj policiji na pomoći pruženoj pri intervenciji.

Iz Opštine podsjećaju da su povodom Dana zaštite i spašavanja u Crnoj Gori i Međunarodnog dana civilne zaštite, Vladimir Gomilanović i Boris Marić, vatrogasci-spasioci – komandiri timova u Službi zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja dobili nedavno godišnje nagrade i priznanja za izuzetan doprinos u sistemu zaštite i spašavanja, a sinošnja akcija je potvrda plemenitosti i hrabrosti po kojim se prepoznaje ta profesija.

Čitaj još:   Erdogan: Nećemo dozvoliti da u Jerusalemu, dođu do novog "svršenog čina"...

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more