IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Odlazeći ministri pokazali kukavičluk i nedoslednost po pitanju agresije na Ukrajinu…

Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu, njen premijer Zdravko Krivokapić, resorna ministarka Tamara Srzentić, treba da saopšte javnosti ko i zašto u izvršnoj vlasti Crne Gore, države koja svoju spoljnu politiku mora da uskladi sa politikom Evropske unije, opstruira odluku Evropske komisije da obustavi distribuciju medija koji šire ratnu propagandu i manipulacije Kremlja, saopštila je Demokratska partija socijalista Crne Gore.

Ministarka Tamara Srzentić još 3. marta poručila je da snažno podržava odluku Evropske komisije da obustavi emitovanje medija koji su glavni nosioci toksične propagande Kremlja, u kojoj se brutalna vojna agresija, ubijanje nevinih civila, gađanje bolnica i porodilišta želi opravdati i predstaviti cinično i eufemistički kao “vojna operacija”. Predlog Srzentić da se Crna Gora pridruži evropskim zemljama, nikad nije ni razmatran na Vladi.

“Zato od Krivokapića a prije svega od Tamare Srzentić, očekujemo da nam pojasni šta je u pitanju u konkretnom slučaju i da li je politički kukavičluk odlazećih ministara i strah da se ne zamjere ideolozima koji su ih instalirali u izvršnu vlast Crne Gore, razlog što se ratna propaganda, i opravdavanje osvajačkog rata koji je unesrećio milione ljudi, tretira u Crnoj Gori kao legitimno informisanje javnosti, dok je za druge države to toksičan sadržaj kome mjesta nema u etru Evrope”, navodi DPS.

Čitaj još:   KAKAV Sumrak šampiona: Galata POMETANA od Ahisara...

Kako su dodali, ko god je stopirao primjenu sankcije nad toksičnom propagandom koja opravda napad na suverenu državu, obrukao je Crnu Goru a istovremeno pokušao da interese ove države, podredi ruskom imperijalizmu.

“Nameće se zaključak da je ovaj kukavički manevar odlazeće vlade, zapravo njena prećutna podrška ratnoj kampanji i intimno slaganje ministara sa medijskim pokušajima da se ratna razaranja i zločini opravdaju”, zaključuje Demokratska partija socijalista Crne Gore.

izvor: cdm.me

KIJEV: Legendarni fudbaler Ševčenko bio u vozu tokom granatiranja- nekoliko sati bila je vječnost… (foto, video)

Najbolji ukrajinski fudbaler svih vremena Andrij Ševčenko na društvenim mrežama objavio je Read more

DRAGINJA Vuksanović Stanković: STOP RATU, podrška narodu UKRAJINE, vojnicima i BTANIOCIMA SVOJE OTADŽBINE

STOP agresiji Rusije na Ukrajinu, poručila je poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Read more