IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Milo ĐUKANOVIĆ: Prijetnje i provokacije, su načini na koji Srbija rešava probleme… (foto, video)

U ekskluzivnom intervju za prištinsku televiziju KTV upitan o prijetnjama Srbije i nastojanjima Kosova da ubrza članstvo u NATO rekao je da ne odobrava preteće riječi i zna da se na taj način ne rešavaju problemi u međusobnim odnosima…

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 15. 03… 00: 48… Milo ĐUKANOVIĆ: Prijetnje i provokacije, su načini na koji Srbija rešava probleme… (foto, video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da su prijetnje način da Srbija rešava probleme.

U toku prefhodnog dana z

u ekskluzivnom intervju za prištinsku televiziju KTV upitan o pretnjama Srbije i nastojanjima Kosova da ubrza članstvo u NATO rekao je da ne odobrava preteće riječi i zna da se na taj način ne rešavaju problemi u međusobnim odnosima.

Ovo je uijvek, kao i sada u rusko- ukrajinskom slučaju, bio samo put komplikacija i stvaranja traume, što bi samo otežavalo povratak na političku arenu i dolazak do rešenja koje uvijek može biti samo političko“, kazao je on.

Milo ĐUKANOVIĆ je rekao da je u slučaju odnosa Kosova i Srbije veoma važno da dvije strane pokažu odgovornost prema započetom dijalogu i pokušaju da ovaj dijalog razvijaju do konačnog rešenja.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Crna Gora proslavlja Dan Evrope čvrsta na svom evropskom putu...

Ocijenio je da je Srbija bila platforma za ruske interese na Zapadnom Balkanu i da je doprinjela da u regionu Zapadnog Balkana ožive oni koji su bili ruski interesi, što je predstavljalo svojevrsnu platformu za ostvarivanje ruskih interesa u ovom regionu.

„Crna Gora je tokom proteklih godina pokazala da iako je teritorijalno i populacijski mala država, uspjela da odbrani svoje vrijednosti i da je odbranila svoje pravo na slobodno izabere budućnost“, rekao je Milo ĐUKANOVIĆ .

Ocijenio je da treba znati da su Crna Gora i sve zemlje Zapadnog Balkana osnažene novim intenzitetom i kvalitetom evropskog jedinstva nakon ruske agresije na Ukrajinu.

Prema riječima Mila ĐUKANOVIĆ- a , nikada u tako kratkom vremenskom periodu nije došlo do ovakve homogenizacije na evropskom kontinentu i ovakvog opredeljenja u okviru NATO alijanse.

izvor Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more