IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović: DPS korektniji od drugih, STRAHINJA Bulajić, ne može nikog da drži kao taoce… (foto)

Mandatar za sastav nove Vlade Dritan Abazović kazao je da je zadovoljan današnjim sastankom koji je imao sa predstavnicima opozicije i manjinskih partija…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 16. 03… 19: 48… DRITAN Abazović: DPS korektniji od drugih, STRAHINJA Bulajić, ne može nikog da drži kao taoce… (foto)

“Mandatar je svoj dio posla skoro završio. Partije koje imaju namjeru da podrže ili ne podrže vladu sada treba to da uobliče na svojim organima”, kazao je Abazović,prenosi Pobjeda.

Trenutno, kako je dodao, imaju podršku manjinskih partija i Socijalističke narodne partije.

“Agresija na Ukrajinu je podstakla strahove kod nekih političkih subjekata, ali smatram da nema mjesta za strah”, naveo je Abazović.

Rekao je da je SNP potpisao sporazum u kojem se jasno govori o agresiji na Ukrajinu.

Kazao je da je uložio napore da dođe do dogovora SNP sa SDP- om i SD- om.

“Vjerujem da je loše politiku svoditi na ličnu ravan, ali ako ne bude mogao da se postigne dogovor neko neće participirati u vladi. Politika koju vodimo je jasna i nedvosmislena. Hoće li da je podrži SDP, SD, DPS to nije pitanje za mene, mi smo predložili koncept manjinske vlade”, naveo je Abazović.

Čitaj još:   AMMAR Borančić: Bivši "DF" pokušava da profitira, od protesta bi ostvarili svoje namjere, i potčinili Crnu Goru drugim centrima moći... (foto, video)

Sjutra će, kako je kazao,  probati da približi SNP, SD i SDP, a nakon toga, dodao je, sve od njih zavisi da na svojim partijskim organima odluče o ulasku u vladu.

Što se DPS-a tiče rekao je da je njihovo ponašanje korektnije od ponašanja ostalih, a razlog je, kako vjeruje, jer su svjesni od početka da neće učestvovati.

“Oni (DPS prim. aut) su iznijeli četiri politička uslova –  zdravstvena situacija, ekonomska, uslov koji se odnosi na bezbjednosnu situaciju i agresiju na Ukrajinu i odblokiranje evropskog puta, što mi je prihvatljivo”, kazao je Abazović,prenosi Pobjeda.

Rekao je da ako se pregovori finalizuju da će se Skupština odblokirati jer predsjedavajući Strahinja Bulajić ne može nikog da drži kao taoce.

“Ako ne bude htio Bulajić zakazaće sjednicu neko od potpredsjednika”, uvjeren je Abazović.

Komentarišući najavu DF-a da će podnijeti krivičnu prijavu ako se to dogodi rekao je da taj savez mora biti svjestan da krivičnoj prijavi podliježe i blokiranje rada parlamenta.

“Razumijem šta su partijski interesi DF-a ali kaže da Front ne može da drži Crnu Goru kao taoca. Nije daleko dan kada će predstaviti ministre i dio koji se tiče mandatara je skoro pa zaokružen. A to da li podrška postoji zavisi od drugih partija”, naveo je Abazović.

Čitaj još:   BRAVO: PAZARAC ELZAN BIBIĆ OSVOJIO SREBRENU MEDALJU NA PRVENSTVU EVROPE

Današnjem sastanku sa Abazovićem prisustvovali su lideri manjinskih partija, kao i DPS- a Milo Đukanović, SDP- a Raško Konjević, SD- a Damir Šehović i lider Liberalne partije Andrija Popović.

izvor Kodex.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more