IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEKSANDRA Vuković: DPS će biti najstroži KONTROLOR nove vlade

Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković rekla je da partija kojoj pripada neće biti konstituent manjinske vlade, ali će biti njen najstroži kontrolor. Podrška manjinskoj vladi uslovljena je, kako je rekla, političkim razlozima, navodeći kako očekuje popravljanje bezbjednosne situacije u Crnoj Gori. Iznijela je uvjerenje da se bezbjednosne strukture nalaze u rukama ljudi koji rade za interese tuđih država.

Ona je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” ocijenila da će doći do formiranja manjinske vlade, te da je DPS dao sve da doprinese konstruktivnosti dogovora.

“Ali na sceni imamo površnost, neozbiljnost, homoduplekse, koji jedno misle, drugo zbore, treće rade”, rekla je Vuković, i izrazila nadu da će se iz ove situacije izaći što prije.

Komentarišući ocjene Građanskog pokreta URA da se DPS ne vraća na vlast, Vuković je podsjetila da su iz partije kojoj pripada na početku pregovora kazali da neće biti konstituenti te vlade.

Parlament u rukama DF-a

“To znači da iz naših redova ne dolazi mandatar, a znamo da madatar ima pravo da bira subjekte koji će učestvovati u toj vladi, kako političke partije tako i pojedince. Ali to znači da ćemo mi dati podršku toj vladi, a ako dajete legitimitet toj vladi, to znači da smo odgovorni da znamo kakav će biti sastav i program te vlade”, naglasila je Vuković.

Čitaj još:   POKUŠAO PRENIJETI CIGARETE I RAKIJU PREKO HRVATSKE GRANICE: Platio kaznu preko 13 hiljada EURA... (foto, video)

Poručuje da ne postoji bezuslovna podrška, posebno ne podrška subjekta koji je državotvorna partija.

Podsjeća da su od funkcionera GP URA i SNP više puta čuli slične izjave da se DPS ne vraća koje, kako je rekla, proizilaze iz prakse koja je vladala prije 30. avgusta “ponavljanjem mantre koja dolazi iz političke nemoći i inercije da DPS ne može biti sastavni dio vlade”.

Istakla je da je crnogorski parlament u rukama DF-a, te da njegovo funkcionisanje zavisi od političko-partijskih interesa “te strukture koja realizuje velikosrpske interese u Crnoj Gori”.

“Pogledajmo vladu koja je izgubila legitimitet u parlamentu. Nema dana da ta vlada ne napravi neki skandal, a u tehničkom je mandatu”, istakla je Vuković.

Komentarišući nezakazivanje sjednice parlamenta, Vuković je rekla da “ne iznenađuju antisistemski postupci antisistemskog DF-a”.

“Ali takođe moraju znati da mi ako ova struktura, koja se dogovara o manjinskoj vladi, postigne dogovor, imamo rješenje i naravno da ćemo institucionalno reagovati”, rekla je Vuković, navodeći da će o tome govoriti ako uopšte dođe do formiranje vlade.

O sankcijama Rusiji

Osvrnula se i na uvođenje sankcija Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.

“Ako mi i naša vlada, koja se predstavljala proevropskom, koja je nažalost imala podršku međunarodnih subjekata u Crnoj Gori, nijesmo spremni da uvedemo rigidne sankcije Rusiji i time uskladimo svoju spoljnu politiku, sa spoljnom politikom naših partnera, onda mi nema čemu da se nadamo”, rekla je Vuković.

Čitaj još:   Ovo su NAJJAČE armije na planeti!!!

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more