IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI URNEBES KOD DRITANA: Sačekaće lokalne izbore, pa predlog Nove Vlade CG… (foto, video)

Dritan Abazović kazao je nakon sjednice Predsjedništva stranke, da nema kolebanja kada je posrijedi manjinska Vlada, samo neke partije kalkulišu zbog lokalnih izbora…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Vijesti, utorak, 22. 03… 00: 38… NOVI URNEBES KOD DRITANA: Sačekaće lokalne izbore, pa predlog Nove Vlade CG… (foto, video)

Moramo sačekati lokalne izbore i da partije donosu odluke koje su proklamovale. Ali u ovom trenutku svi koji idu na odugovlačnje treba da znaju da se dnevno usložnjava ekonomska situacija u Crnoj Gori, u privredi i širi se nagtivni uticaj na širi međunarodni ugled. Ako to za nekog nijesu dovoljni razlozi da donese odluke za koje mislim da nijesu komplikovane… – navodi on, dodajući da ne misli na SNP.

SNP smo dugo čekali ali su se oni izjasnili. Lopta je sada kod onih partija koje su bile opozicija i koje sada pokušavaju da vrate narativ da li je evropska vlada dovoljno evropska jer su oni tu ili nije tu– kaže Dritan Abazović.

Dodaje da 28. mart nije daleko.

Komentarišući izjave koje dolaze iz DPS- a, navodi:

Miloš Nikolić kaže da sve zavisi od DPS- a, DPS sam kaže da sve ne zavisi od njega. SDP kaže da sve zavisi od SNP, SNP kaže da sve zavisi od nekog trećeg, onaj treći kaže da sve zavisi od Ure i mandatara, ako to bilo koga čini srećnim oni neka nastave sa tim, interes mandatara je da se sastavi Vlada i da se radi – kaže lider Ure.

Čitaj još:   ŠTA JE OVO PADRE Gojko: A, Mi ćemo nastaviti da se umotavamo u ukrajinske zastave... (foto, video)

Poručuje da će Vladu za čiji je stastav mandatar, neće sastavljati niko drugi do njega.

Abazović je uoči sjednice Predsjedništva GP URA kazao da “svaki dan u kome Crna Gora nema vladu je problematičan, prošla nedjelja nam je dokaz svega toga, plus kriza koja se svaki dan usložnjava zbog rasta cijena osnovnih životnih namirnica”.

“Međutim, partije malo kalkulišu i zbog lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju. Mislim da je to ona uska svijest, partijska, koja mi se lično ne dopada ali moram da ih razumijem u tom kontekstu. Zbog toga nema nikakvog specijalnog razloga za žurbu, nema razloga ni za kakve ultimatume. Ono što sam ja rekao svojim kolegama jeste da smo se uobličili. Danas sam imao dva vrlo uspješna sastanka…

Mislim da ćemo već od sjutra moći da računamo na još jedan vid podrške, možda ne u subjektima koji participiraju direktno u crnogorskom parlamentu, ali koji su takođe raspoloženi da pokaži širinu i da shvataju konteks svega što se dešava u Crnoj Gori, da pomognu evropsku vladu”, rekao je Abazović novinarima uoči današnje sjednice Predsjedništva GP URA.

Čitaj još:   MILUTIN Cerović: Popisivanje profesionalnih Srba u Crnoj Gori... (foto)

Izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more