IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ DIŽE PRITISAK I RADNU TEMPERATURU: “Dijelovi Podgorice, dio Zagreba, Sarajeva, cijela Priština su nam POSTAVILI ZAMKU, žele da nas…” (foto, video)

Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Priština i dijelovi Podgorice, Zagreba i Sarajeva pokušavaju da uvuku Srbiju u sukobe…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 23. 03… 00: 38… VUČIĆ DIŽE PRITISAK I RADNU TEMPERATURU: “Dijelovi Podgorice, dio Zagreba, Sarajeva, cijela Priština su nam POSTAVILI ZAMKU, žele da nas…” (foto, video)

Vučić je, nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost i razgovora sa predstavnicima Srba sa Kosova, rekao da neki u regionu “igraju igru protiv Srbije”.

“Žele da nas obilježe kao nekog ko je protiv zapadne civilizacije, postavili su zamku, kako bi nam bile uvedene sankcije i da fizički budemo onemogućeni da pomognemo narodu. Tu vrstu klopke moramo da izbjegnemo. Pokušavaju da nas uvuku u sukobe, i dijelovi Podgorice, dio Zagreba, Sarajeva, cijela Priština”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Predsjednik Srbije navodi da su predstavnici Srba sa Kosova “gotovo jednoglasno” tražili da istupe iz svih prištinskih institucija, ali i da 435 policajaca na sjeveru napusti regionalnu policiju, zbog, kako kaže Vučić, odbijanja Albanaca da na teritoriji Kosova budu održani predstojeći izbori.

Čitaj još:   HOLANDSKI VETERANI, TUŽE DRŽAVU: Poslali nas u Srebrenicu u nemoguću misiju, tražimo vraćanje časti, izvinjenje i odštetu...

“Postavio sam im jedno pitanje- ok, uradimo to danas, šta je dan poslije? Nije problem, prebacit ćemo na sebe finansijski teret ali dan poslije plašim se da bismo mogli da uđemo u začarani krug ratnih sukoba bez kraja i zato sam zamolio za dodatno strpljenje i da nastavimo razgovore oko 8, 9. aprila”, naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije rekao je da je Beograd pristao na niz zahtjeva Prištine kada je riječ o održavanju izbora, između ostalog da se Priština pita za saradnju i omogući OEBS- u nadzor izbora, ali da neće da prizna nezavisnost Kosova.

On je dodao da je o odluci Prištine obavijestio ambasadore zemalja Kvinte od kojih, kako kaže, očekuje oštru osudu.

“Ambasador Rusije je potpuno razumio stavove Srbije, otpravnik poslova Kine je saslušao i prenio Pekingu sve što sam imao da mu saopštim”, rekao je Vučić.

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more