IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bivšem komandantu Žandarmerije Srbije zabranjen ulaz u Bosnu i Hercegovinu… (foto, video)

ZORAN GALIĆ POTVRDIO, da je vraćen na graničnom prelazu Rača…

BIJELJINA: Regija, Crna Hronika, vijesti, petak, 24. 03… 00: 38… Bivšem komandantu Žandarmerije Srbije zabranjen ulaz u Bosnu i Hercegovinu… (foto, video)

Bivši komandant Žandarmerije Srbije general Bratislav Dikić vraćen je sa granice BiH zbog evidencije u registru o strancima, koji popunjava i vodi Služba za poslove sa strancima, rekao je večeras direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

On je rekao da je Dikić vraćen na graničnom prelazu Rača, ali da Granična policija BiH sa tim nema nikakve veze.

“Mi smo subjekt koji samo postupa po onome što neko ubaci. To je evidencija o strancima koju puni Služba za poslove sa strancima i oni vode taj registar, takozvani ROS” pojasnio je Galić.

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić rekao je da je registar stranih državljana u vlasništvu Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara, Granične policije i Službe za poslove sa strancima.

“Ako je neko upisan u bazu onda piše i zbog čega je tu i to je pročitao granični policajac”, rekao je Ujić i dodao da je Obavještajno- bezbjednosna agencija BiH jedino nadležna da kaže da je neko prijetnja po bezbjednost BiH.

Čitaj još:   STRANCI SVE BRŽE POSTAJU DRŽAVLJANI CRNE GORE... (foto)

Pripadnici Granične policije BiH nedavno su na prelazu Vardište zabranili ulazak u BiH profesoru na Odjeljenju za historiju Filozofskog fakulteta u Beogradu Milošu Koviću uz obrazloženje da “predstavlja prijetnju po bezbjednost BiH”.

Zabrana ulaska Koviću izazvala je buru reakcija politačara iz Republike Srpske.

Ković je proruski orijentisani profesor koji je nedavno izjavio da “se mora biti spremno na novu podjelu Balkana i da je Rusija saveznik Srbiji”. Ković je također negirao genocid u Srebrenici u svojim javnim nastupima i govorio da nema dokaza da je presuđeni ratni zločinac Ratko Mladić učestvovao u njemu.

izvor (N1)   

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more