IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NA PREGOVORIMA i Abramovič, upozorenje iz Kijeva: ‘Nemojte jesti ni piti, ništa ne dodirujte!‘ (foto, video)

Oni koji pregovaraju s Rusijom ne bi smjeli jesti ni piti s njima nakon izvještaja o trovanju ruskog milijardera Romana Abramoviča i ukrajinskih pregovarača, upozorava ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba...

KIYEV: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 29. 03. 2022… 10 38… NA PREGOVORIMA i Abramovič, upozorenje iz Kijeva: ‘Nemojte jesti ni piti, ništa ne dodirujte!‘ (foto, video)

Danas je 34. dan ruske invazije na Ukrajinu. Vijesti vezane za rusku agresiju na Ukrajinu iz minute u minutu pratite na regionalnom portalu “iBalkan.net”!

“Savjetujem svima koji sudjeluju u pregovorima s Ruskom Federacijom da ništa ne jedu i ne piju i po mogućnosti izbjegavaju dodirivanje bilo koje površine”, rekao je Kuleba, prenosi Sky News.

To je rekao nešto prije početka pregovora ukrajinske i ruske strane u Turskoj.

Ruske snage raketirale su jutros zgradu lokalnih vlasti u Mikolajivu na jugu Ukrajine, ustvrdio je regionalni guverner Vitali Kim na Telegramu. On je imao sreće jer je jutros kasnio na posao te nije bio u zgradi u vrijeme napada.

Čitaj još:   ZASTRAŠUJUĆI PLAN TERORISTA: Planirali dići DŽAMIJU u zrak…

Podsjetimo, ruski oligarh i najmanje dvojica visokih dužnosnika iz ukrajinskog pregovaračkog tima imali su simptome nakon sastanka u Kijevu u martu koji upućuju na moguće trovanje. Crvene oči, suzenje, ljuštenje kože lica i ruku: ti su se simptomi poslije povukli i “nisu u životnoj opasnosti”, izvijestio je jučer Wall Street Journal…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more