IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ukrajinci Zarobili FATALNU DANIJELU LAZOVIĆ- srpsku snajperisticu Crnu panteru… (foto, video)

Prije nego je postala plaćenica, Danijela Lazović Bagira je bila rukometašica, časna sestra i osuđena dilerica droge…

BEOGRAD: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 29. 03. 2022… 06 38… Ukrajinci Zarobili FATALNU DANIJELU LAZOVIĆ- srpsku snajperisticu Crnu panteru… (foto, video)

Ukrajinska vojska priopćila je kako je zarobila rusku snajperisticu, ratnog imena Bagira, navodnu Srpkinju koja na strani Rusa u Ukrajini ratuje još od 2014., objavili su na Facebook stranici ukrajinskog Ministarstva obrane Army Inform.

Snajperisticu, koja je ratno ime uzela po liku Crne pantere iz filma “Knjiga o džungli”, ukrajinske snage su, navodilo se, zarobile nakon ranjavanja. Suborci su je, prema objavi ukrajinskih vlasti, ranjenu ostavili na bojnom polju. 

– Ostavili su me! Vidjeli su da sam ranjena, imali su priliku izvući me, a jednostavno su isparili nadajući se da ću umrijeti – prenose njene riječi pripadnici ukrajinskih snaga. Prema riječima ukrajinskoga volontera Vlade Ivanova, zarobljenici je pružena potrebna medicinska pomoć i trenutno je na liječenju. Pripadnik ukrajinskih snaga tvrdi da je na njezinim rukama krv “najmanje četiri tuceta ljudi, među kojima ima i civila”.

Čitaj još:   MILO ĐUKANOVIĆ NAKON GLASANJA: "Srbija će morati da promijeni odnos prema susjedima..."

Uz objavu njene fotografije priložena je i vojna knjižica na kojoj piše da se zove Irina Starikova i da je rođena u Donjecku. Ukrajinski mediji, pozivajući se na ranije objave u srbijanskim medijima, navode da je riječ o Srpkinji Danijeli Lazović.

Kako navode, Lazović je uhićena u oktobru 2020. godine i od tada se nalazi u požarevačkom zatvoru na odsluženju zatvorske kazne od šestr godina i da zbog toga nije mogla sudjelovati u sukobima u Ukrajini i tamo biti zarobljena.

Također dodaju i da žena na slikama nije D.L. Bagira.

Prije nego je postala plaćenica, Danijela Lazović Bagira je bila rukometašica, časna sestra i osuđena dilerica droge.

U redovima proruskih separatista u Donbasu godinama je bila jedna od najslavnijih stranih dobrovoljki, te su ukrajinske tajne službe u nekoliko navrata objavljivale njezino ime.

Rođena je u Gornjem Milanovcu, gdje joj i danas navodno žive roditelji i sestra. U istočnu Ukrajinu 2014. otišla je u sklopu dobrovoljačkog Srpskog husarskog puka, paravojne jedinice u čijim su redovima djelovali mnogi borci iz velikosrpskih ratova devedesetih.

U saopštenju, koje prenosi Kurir, MUP ističe da je ovo i pokušaj destabilizacije Srbije.

Čitaj još:   HOROR, POKUŠAJ UBISTVA: Nikšićanin u kafani napao sugrađanina, sjekirom ga udario u glavu...

izvor 24 sata.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more