IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO- VATRENI OBRAČUN: Poznato, ko je učestvovao u pucnjavi na Trgu heroja u Hrasnom… (foto, video)

Napadač je pobjegao s mjesta pucnjave, a policija traga za njim te radi na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 04. 04. 2022… 00: 48… SARAJEVO- VATRENI OBRAČUN: Poznato, ko je učestvovao u pucnjavi na Trgu heroja u Hrasnom… (foto, video)

Na Trgu Heroja u sarajevskom naselju Hrasno danas je došlo do pucnjave u kojoj je povrijeđen Rijad Drakovac , a u njega je pucao Edhem Šljivo, sin Amara Šljive, za kojim već neko vrijeme traga i Interpol.

Kako je potvrđeno iz operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pucnjava u naselju Hrasno se desila oko 13:44 sati.

Navode da je tom prilikom jedna osoba povrijeđena i prevezena u bolnicu. Nezvanično, riječ je o Rijadu Drakovcu kojem je Šljivo pucao u noge…

Edhem Šljivo (1998. godište), sin je Amara Šljive, koji je bivši specijalac FUP-a, osuđen na dvije godine zatvora zbog neovlaštenog prometa oružjem. Za Amarom je raspisana i crvena potjernica s obzirom na to da je pobjegao nakon što je došlo vrijeme da odsluži kaznu.

Čitaj još:   “Stotine miliona eura uloženo u aerodrom koji ne radi...” (foto i video)

Prije bjekstva redovno je punio novinarske stupce crne hronike. Privođen je zbog napada na policajce, kao i zbog brojnih pucnjava ispred ugostiteljskih objekata, ai njegov sin Edhem je 2016. godine ranjen u Ferhadiji u Sarajevu. Tada je zbog pucnjave uhapšen Emir Kundo za kojeg se pretpostavljalo da je pucao u Šljivu.

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more