IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SMIJEŠAN SI KAO TELETABIS! KRVI ĆU DA TI SE NAPIJEM, TO JE MOJA BESA: PRIJETNJE MONSTRUOZNOG UBICE UPUĆENE TUŽIOCU…

“Krvi ću da ti se napijem, dajem ti zakletvu moju, a to je besa”!

Ovim riječima u pismu upućenom zamjeniku Višeg javnog tužioca u Nišu Andriji Iviću zaprijetio je Miljan Jovanović (24) zvani Legija iz sela Donji Dušnik kod Gadžinog Hana u toku suđenja za ubistvo Save Krstića (93).

Zbog ugrožavanja sigurnosti Ivića, on je u Osnovnom sudu u Nišu osuđen na dvije godine i sedam mjeseci zatvora, a budući da je nakon toga proglašen krivim i zbog teškog ubistva penzionera i osuđen na 18 godina zatvora, iza rešetaka će provesti više od dvije decenije.

Jovanović je proglašen krivim da je ugrozio sigurnost zamjeniku VJT tako što mu je 30. juna prošle godine, iz Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, gdje se nalazio u pritvoru zbog sumnji da je brutalno ubio Krstića, uputio skandalozno pismo naslovljeno sa “Molba za tužioca u Nišu”, u kojem mu je uputio niz prijetnji, psovki i uvreda.

  • Tužioče, jer si ga pop* prošli put dobio si minus, hahahaha, gdje si pošo ti? Protiv mene hehehe, smiješan si kao teletabis Andrija. Andrija šipu mi raka tarzane ju ti i sjeme i pleme Andrija krvi ću da ti se napijem. Dajem ti zakletvu moju, a to je besa. Aj pozdrav pa tako ćao pe**ru majmunski”, napisao je Jovanović u pismu upućenom zamjeniku VJT, prenosi “Blic”.

Priznao krivicu

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni prijedlog zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti, a na suđenju u Osnovnom sudu u Nišu, Jovanović je u potpunosti priznao krivicu.

  • Od olakšavajućih okolnosti, sud je cijenio njegove lične, porodične i imovinske prilike, da se radi o mlađoj osobi, i da je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela. Od otežavajućih okolnosti sud je cijenio raniju osuđivanost, pa je okrivljenom izrekao kaznu od dvije godine i sedam mjeseci zatvora, koju je dužan da izdrži po pravosnažnosti presude, nalazeći da je ova kazna adekvatna učinjenom krivično djelu i ličnosti učionioca i da se ovom kaznom može postići svrha kažnjavanja – navodi se u presudi Osnovnog suda u Nišu koja je donesena 2. februara ove godine.
Čitaj još:   DRAGAN Bursać: Noćni VUČIĆ, DRITAN Abazović?

Priznao krivicu i za ubistvo penzionera

Jovanović je 30. marta osuđen na 18 godina zatvora za ubistvo Save Krstića na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog djela koje je postigao sa Višim javnim tužilaštvom kojeg pred sudom zastupa zamjenik VJT Andrija Ivić.

Jovanović je u oktobru prošle godine prvi put postigao sporazum sa VJT u Nišu o priznanju krivice i izricanju kazne od 18 godina zatvora, ali je, po povratku u pritvorsku jedinicu KP Zavoda u Nišu odbio da ga potpiše, zbog čega je zakazan glavni pretres i suđenje za ovo najteže krivično djelo za koje se može izreći i doživotna robija. No, prije desetak dana, ponovo je sa tužilaštvom postigao sporazum o priznanju krivice, koji je ovog puta potpisao a koji je sud usvojio, pa je automatski sankcija od 18 godina zatvora za ubistvo postala pravosnažna.

Starca ubio iz bezobzirne osvete

Jovanović se se tereti da je Krstića ubio 28. novembra 2020. godine iz bezobzirne osvete smatrajući ga krivcem za to što je osuđen za krađu alata iz njegove kuće 2017. godine. U optužnici stoji da nesretni starac nije prijavio lično Jovanovića za ovu krađu nego NN osobu, ali je optuženi smatrao da je starac kriv zbog robije na koju on mora da ide. Kobnog dana Miljan je bio u gostima kod Save, gdje su zajedno pili rakiju, a na odlasku iz kuće zatražio je od njega da mu šalje cigarete i uplaćuje novac dok je na izdržavanju kazne zatvora, što je Sava Krstić odbio.

  • Okrivljeni mu je najprije u hodniku, a potom i u sobi pomoćnog objekta kuće, zadao veliki broj udaraca rukama, nogama i drugim mehaničkim oruđem i to po glavi, tijelu, rukama i nogama od kojih je sada pokojni Sava Krstić zadobio povrede glave, navodi se u optužnici. Nesrećni Sava od udaraca zadobio je teške povrede glave, a polomljena su mu i rebra, kičmeni stub, vratni pršljen, grudna kost… Sve ove povrede, utvrđeno je obdukcijom, predstavljale su teške tjelesne povrede opasne po život. Jovanović je na kraju – kako stoji u optužnici, starca ugušio pritiskanjem prednje strane njegovog vrata i zatvaranjem nosa i usta.
Čitaj još:   Vučić formira “srpski blok”: Gasi Srpsku naprednu stranku i formira “Moju Srbiju”? (foto, video)

“Jednom sam ga tukao jer mi je vređao majku”

  • Jednom sam ga te večeri tukao jer mi je vrijeđao majku, a drugi put jer mi je vrijeđao babu. Netačni su navodi optužnice da sam gušio. Ostavio sam ga da leži na leđima, pretpostavljam da je umro od gušenja krvlju koja mu je išla iz nosa. Mogu to i na poligrafu da potvrdim – izjavio je Jovanović ranije na suđenju.

On je u bizarnoj odbrani pred sudom za zločin okrivio – alkohol.

  • Bio sam pijan, i ranije mi se dešavalo da imam tuče kada popijem. Alkohol mi ne odgovara, ne znam zašto pijem. Da nisam bio pijan, ništa se ne bi desilo – rekao je Jovanović koji je po odlasku kući, krvavu garderobu spalio u peći.
  • izvor: danas.rs
Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more