IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović stavlja na dnevni red VLADE prijedlog o sankcijama Rusiji… (foto)

Abazović, koristeći poslovničku mogućnost, tražiti dopunu dnevnog reda kojom bi se sankcije Rusiji uvele shodno odluci o restriktivnim mjerama, ali je usvajanje neizvjesno zbog kvoruma…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 07. 04. 2022… 10: 48… DRITAN Abazović stavlja na dnevni red VLADE prijedlog o sankcijama Rusiji… (foto)

Potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović predsjedavaće danas sjednicom Vlade, saopšteno je Pobjedi iz vrha Vlade.

Redovnu sjednicu Vlade zakazao je premijer u tehničkom mandatu Zdravko Krivokapić, ali on neće prisustvovati zbog službenog puta u inostranstvo jer učestvuje na ekonomskom forumu u Atini.

Dva izvora Pobjede iz Vlade saopštila su da se po dnevnom redu koji je predložio Krivokapić nalazi ista tačka kao i na prošloj sjednici o obrazovanju koordinacionog tijela koje će pratiti ,,primjenu međunarodnih mjera u Ukrajini“.

Ta tačka dnevnog reda na prošloj sjednici Vlade nije dobila potrebnu većinu, a Crna Gora je jedina država članica NATO koja još uvijek nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji.

Komisija za politički sistem Vlade Crne Gore, kojom predsjedava Abazović, usvojila je 15. marta jednoglasno paket sankcija Rusiji koji je prethodno usvojio Savjet Evropske unije.

Čitaj još:   KONAČNO Željko Bebek otkrio PRAVO ime i gdje je rođen: "Niko me tako ne zove... " (foto i video)

Ta odluka tada nije uvrštena na dnevni red sjednice Vlade prošle sedmice već je umjesto toga predloženo usvajanje odluke o obrazovanju Koordinacionog tijela za praćenje uvođenja i primjene međunarodnih mjera povodom krize u Ukrajini, što nije usvojeno.

Izvor Pobjede iz vrha Vlade je saopštio da će Abazović, koristeći poslovničku mogućnost, tražiti dopunu dnevnog reda kojom bi se sankcije Rusiji uvele shodno odluci o restriktivnim mjerama, ali je usvajanje neizvjesno zbog kvoruma.

“Pored Krivokapića, najmanje trojica ministara nijesu u zemlji, pa je Abazović spemio alterativni plan kojim bi zakazao novu sjedncu Vlade za petak u 10 časova”, rekao je izvor Pobjede.

Ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke, kao i Evropska unija, pozvali su nedavno Vladu da konačno sprovede širok spektar sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

Izvor: Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more