IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Svaki MINISTAR koji danas IZBJEGNE GLASANJE O SANKCIJAMA, saučesnik je Krivokapića u sprovođenju proruske politike…

Vladu koja je došla na talasu promjena, ministre koji su dovedeni kao eksperti, i od naših inostranih partnera dočekani kao vjesnici promjena i demokratskog principa smjenjivosti vlasti, a onda svojim djelovanjem i rezultatima opovrgnuli sva očekivanja javnosti, pozivamo da danas konačno održe sjednicu na kojoj će u skladu sa dužnostima usvojiti odluke koje su u interesu Crne Gore i njenih građana, saopšteno je iz DPS- a…

– Vlada se konstantno poigrava ugledom naše države, njenim obavezama koje proističu iz članstva u NATO, evropskim putem i daljom perspektivom naše zemlje. Odbijanjem da preuzmu odgovornost i glasaju za implementaciju sankcija, ministri pokazuju svoj politički stav, i daju indirektnu podršku agresiji Rusije na Ukrajinu– navode iz DPS- a.

Dodaju, da nažalost, oni nemaju hrabrosti da taj stav saopšte, pa pokušavaju opstrukcijom da u djelo sprovedu ovu kukavičku politiku.

Građani imaju pravo da znaju kakve su to obaveze višeg prioriteta koje sprječavaju ministre da dođu na sjednicu, ističu iz DPS- a.

– Ukoliko i danas Vlada ne uspije da odgovori svojim obavezama, zahtijevamo da javnost bude obaviještena kakve su prirode obaveze ministara koje prijete da blokiraju Crnu Goru, i uruše njen međunarodni ugled– dodaju iz partije.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: VLADA BROJI POSLEDNJE DANE

Ova Vlada je mnogo puta pokazala da, iako se lažno predstavljala proevropskom, ona  je ustvari proruska. Sada, nedostatkom saosjećanja i empatije prema građanima Ukrajine, dokazuje i da je odnarođena, jer smo ubijeđeni da građani Crne Gore ne podržavaju kukavički i relativizirajući odnos prema stravičnoj tragediji ukrajinskog naroda, kazali su.

– Svaki ministar u odlazećoj Vladi koji indolentno i ćutke prelazi preko skandaloznog poigravanja sa budućnošću Crne Gore i perspektivom njenih građana, saučesnik je Krivokapića u sprovođenu proruske politike– saopštili su iz DPS- a.

A, na pitanje, zašto crnogorski premijer radi to što radi, podilazi ruskoj državi i ugrožava crnogorsku, možda najbolji odgovor pruža “razglednica“ koju mu je prvi ruski obavještajac Srbije nedavno poslao, zaključuju u saopštenju.

Izvor: DAN.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more