IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Željko Vukmirović- IMA JOŠ DA SE IGRA…

Ipak, raduje jedna istina. Od 30. avgusta 2020. godine pa do sada jedno smo za vazda naučili. Ono, da je svijet malo mjesto. I da ni Skopje ni Senegal nisu preko svijeta.

Isto kao Georgina iz predstave Radovan III. Tako i manjinska Vlada. Nikako da se porodi. Ali je u igri.

Sve u vezi te predstave koja nam se stvarno događa zapravo je tek nasljeđe odlazeće Vlade u tehničkom mandatu. Poređenja i sličnosti su neizbježne. Protraćeno vrijeme zaštitni znak. Uz obavezne prazne priče, kao neizostavnim dijelom svakodnevnog prikazivanja. Uz to, formiranje manjinske Vlade je već stiglo da postane fenomen. Jer, bar deset puta do sada je rok oko sastavljanja doslovce glasio “za dva, tri dana”. I još je u igri.

Tako stižemo do realne mogućnosti da ova Vlada i prije formiranja bude omražena. Znači, još jedna sličnost. Prethodna, sada tehnička, bila je najgora koju je svijet ikada vidio. Tako se zasigurno može promovisati zbog učinka na štetu države koju je predstavljala. Povlastice koje je zbog njihovih odluka uživala druga država, a i njihova crkva, posebna je priča. Bar da je tu kraj. Sa ovom manjinskom, razne negativne opcije su još u igri.

Čitaj još:   IZJAVA ZBOG KOJE SE TRESE SRBIJA: "Vučiću, dobro zapamti- svaka kuća u Srbiji ima bar po jedan čekić" (foto, video)

Onda ide i nesposobnost, kalkulacije i skorojevićki stil života i rada. Uz neizostavno urušavanje budžeta zbog opstrukcija koje se nameće kao čista logika. Plus smijurija oko borbe protiv korupcije i nepotizma. A tek muvanje sa bivšim i sadašnjim koalicionim partnerima…

“Srpski svet”, kao obavezan dio prtljaga. Tek je to naročita igračka.

Ipak, raduje jedna istina. Od 30. avgusta 2020. godine pa do sada jedno smo za vazda naučili. Ono, da je svijet malo mjesto. I da ni Skopje ni Senegal nisu preko svijeta.

Zato, ima još da se igra…

piše: Željko Vukmirović

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more