Vijesti

BRAVO za Lanu Pudar: Prva na otvorenom prvenstvu Turske u trci na 50 metara delfin… (foto)

U finalnoj utrci u disciplini 50m delfin Lana je osvojila prvo mjesto s vremenom 26.73., što je vrijeme bolje od nacionalnog rekorda Turske i rekorda ovog prvenstva…

EDIRNE: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak 14. 04. 2022… 00: 38… BRAVO za Lanu Pudar: Prva na otvorenom prvenstvu Turske u trci na 50 metara delfin… (foto)

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar trenutno se nalazi u turskom gradu Edirne gdje se u periodu od 13. do 17. aprila održava Otvoreno prvenstvo Turske.

Iako je u punom trenažnom procesu Lana je prvog dana prvenstva otplivala dvije vrlo kvalitetne utrke. U jutarnjim kvalifikacijama Lana se plasirala u finala u disciplinama 50m delfin i 200m slobodno.

– U finalnoj utrci u disciplini 50m delfin Lana je osvojila prvo mjesto s vremenom 26.73., što je vrijeme bolje od nacionalnog rekorda Turske i rekorda ovog prvenstva.

U disciplini 200m slobodno Lana je također plivala A finale, te je s vremenom 02:04.57 osvojila četvrto mjesto u apsolutnoj kategoriji i postigla najbolje vrijeme u kategoriji juniorki.

Sutra Lanu očekuju novi nastupi u jutarnjim kvalifikacijama, te joj ovim putem želimo puno sreće i uspjeha – saopćili su iz Klub Vodenih Sportova Orka.

izvor iBalkan.net / agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

VIC DANA: Sreli se Rus i Srbin, onda je počela rasprava o Vučiću… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana! BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, ponedeljak, 12, 05. 2024… 01:…

4 sata ago

AMIL Grbović podnio ostavku na članstvo u OO URA Ulcinj; Glavni problem partije DRITAN Abazović… (foto, video)

Nakon sukoba u aktuelnoj većini na pomolu je promjena vlasti u Ulcinju... ULCINJ: Crna Gora,…

5 sati ago

MILORAD Dodik: Crna Gora je i naša, Srbi u Crnoj Gori nisu crnogorski… (foto, video)

MILORAD Dodik negira genocid u Srebrenici, hrvatski narod kolektivno krivi za ustaške zločine i prisvaja…

6 sati ago

Dnevni horoskop za 14. maj 2024. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan žali, Bik…

7 sati ago

Poslije debakla protiv Italije: Vlado Šola podnio ostavku- “Žao mi je ako sam razočarao rukometni svijet u Crnoj Gori…” (foto, video)

Selektor crnogorskih rukometaša Vlado Šola podnio je ostavku nakon debakla protiv Italije u baražu za Svjetsko prvenstvo...…

9 sati ago

This website uses cookies.