IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN I DVA AMANETA…

Ako je novi zadatak da se pohapse crnogorski građani i proglase se teroristima onda tu nema govora o pomirenju jer gnijev rađa srdžbu a nametnuta krivica otpor. Crnogorke i Crnogorci su Vas dobro upoznali, Dritane Abazoviću, ne po dobru. Pamtimo i čekamo.

Povodom najave kriminalizacije Belvedera i najava optužbi za terorizam koje prosrpski i proruski elementi iz sektora bezbjednosti Crne Gore pokušavaju nametnuti, mandataru manjinske vlade Dritanu Abazoviću obratila se NVO Montenegro international (MI).

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Vi znate, Abazoviću, da Montenegro Internatinal od prvoga dana prati rad “podostroške vlade”, a posebno URA- in velikosrpski uticaj licemjerno ogrnut crnogorskim barjakom.

Od momenta kada ste s Ristom sastavljali Vladu pod Ostrogom, preko podrške svim akcijama najgore klerofašističke vlade od 1918. protiv crnogorske nezavisnosti, izglasavanja zakona o pljački našeg kulturno istorijskog blaga i prepisivanja ga okupatorskoj vjerskoj organizaciji, te  kada ste sasuli hemijski aresnal na Crnogorke i Crnogorce svih vjeroispovijesti i otrovali Prijestonicu 05.09.21., a vaše članove i simpatizere na vrijeme obavijestili da privremeno napušte Cetinje,  kada ste desantom i protiv volje slobodnih građana i kompetentnih institucija, uz pomoć osionih i anticrkvenih lica sa debelim krivičnim dosijeima, među kojima su bili rusko- srpski agenti,  dozvolili usotličenje nedostojnog popa Joanikija II, koje istorija Hrišćanstva ne pamti.

Kada ste Batu Carevicu otvorili vrata da uništava i lomi imovinu po Cetinju, kada ste trgovali sa glavarima Crkve Srbije da vam čuvaju leđa u zamjenu za tzv. Temljeni ugovor, kada ste se oglušili o poziv Crnogorske pravsolavne crkve da isti ugovor potpišete s njom, našom jedinom tradicionalnom crkvom, kada ste na sva zvona podržavali samodeklarisane žene četnike, ministarke koje su dovele u pitanje crnogorsku poziciju u NATO i uništile školstvo, kada ste na čelo Univerziteta Crne Gore instalirali ruskog agenta i osnivača profašističkog glasila IN4S, kada ste za člana UO Univeziteta CG postavili svještenika tuđe crkve što ne pamti ne samo Crna Gora, nego nijedna sekularna zemlja svijeta… i tako u nedogled, možemo da nabrajamo vaša direktna nepočinstva, populizam i šibicarske trikove.

Iz neđelje u neđelju ste građanima Crne Gore obećavali novu Vladu i konačno ste se uspjeli iskoprcati, ponovo trgujući sa šest resornih ministarstava sa partijom koja izvršava amanet SNP-a Momira Bulatovića, pa sada u novoj vladi imamo dva amaneta, jedan Đedov, a drugi Miloševićev, što samo po sebi ne obećava sjajnu budućnost, a još manje brzi izlazak iz pakla “srpskog sveta” u koji ste nas vi strmoglavili, pa sada šarlatanskim trikovima u stilu Dejvida Koperfilda pokušavate da “izvučete zeca iz šešira”. Rekoste li svojim prevarenim biračima da ste se dogovorili sa DPS- om i da cijela postavka nove “manjinske vlade” zavisi dirketno od njih? Ne morate, preśednik ih je obavijestio a u to će se i sami vrlo brzo uvjeriti.

Čitaj još:   DRITAN Abazović uoči sjednice Skupštine: Rekonstrukcija vlade podrazumijeva da PREMIJER OSTAJE...

No, vratimo se terorizmu i samom pojmu terorizma koji, da išta znate, trebate pripisati sebi i svojim saučesnicima i izvršiocima.

Naime, organizovanost, kao i vitalnost jedne terorističke/ ekstremističke organizacije/ pokreta počiva na ekskluzivnosti iste. Ta ekskluzivnost podrazumijeva da su pripadnici takvog terorističkog poduhvata uglavnom zatvorene grupe koje se povezuju oko etničkog ili ideološkog koncepta, jednako kao što su uglavnom nasuprot civilizacijskog i društvenog poretka. Belvederski otpor terorističkom i desantnom ustoličenju mitropolita Crkve Srbije pružali su slobodni građani svih vjera i nacija – samoinicijativno, goloruki, vođeni sopstvenom savješću i rodoljubljem.

Terorizam se takođe definiše kao korištenje terora od strane države nad civilnim stanovništvom zarad ostvarenja svojih cijeva. U tom smislu, helikopterski desant na Cetinje je bio parekselans teroristički akt. Naročito, ako znamo da je Vukšić (direktor ANB) slijepi sljedbenik crkve Srbije i da je redovan na njihovim liturgijama, te da se śetuje često s njihovim parosima i vladikama, a što postavlja interese jedne zatvorene i nazadne vjerske zajednice ispred interesa Države, a što je samo po sebi teror nad ustavom i zakonima te države.

Nalogodavcima napada na Cetinje sudiće se za terorizam, onaj koji za žrtvu ima čitav jedan narod, njegovu đecu, žene, mladost, stare I nemoćne. Uvjeravamo vas da će taj dan doći brzo,  istom brzinom kojom vi, Dritane, mijenjate Vlade. Belvederci se nikad neće promijenit, tu su đe su bili 4. i 5. septembra 2021, i biće đe god se brani Crna Gora.

Zato, obećavamo da ćemo biti vaša savjest, ništa manje nego do sada i da dok se ne izvinite svim crnogorskim građanima koji su iz iskonske ljubavi prema svojoj đedovini  i iz poštovanja prema śenima svojih predaka goloruki čuvali joj čast, koju vi pokušaste ukaljati, nećemo vjerovati u vaše dobre namjere jednake prema svim građanima Crne Gore.

Čitaj još:   MILORAD Dodik je u OZBILJNOM PROBLEMU: Najavio je ‘svoje’ izbore, ali nema para, ako ne prihvati Schmidtova pravila– možda ide u zatvor... (foto, video)

Ako ste imali obraza da sastavljate Vladu Crkve Srbije pod Ostrogom, pokažite bar zeru  morala pa se pokajte i poklonite śenima žrtava Belvedera iz 1936. koji su mučki pobijeni od srbijanskih okupatora, čiju smo sudbinu izbjegli 05.09.2021. mudrošću i prozrenjem paklenog plana iz “gluve sobe” i tako nastavili luču svijetle crnogorske istorije.

Tek kada se potpuno povinujete sudu crnogorskog naroda, a ne sudu i naredbama  srpskih i ruskih agentura što vam vršljaju po bezbjednosnim službama, tada ćemo se zamisliti i možda povjerovati da zaista žalite zbog svih prevara i oholosti koje ste nam priredili. Takođe ćemo povjerovati u vašu dobru namjeru da ćete rašćerati “munje i gromove”, prijetnje konjicama, žicama, noževima,  te da nagovještavate veliko svenarodno pomirenje i korak sa Evropom.

Ako je novi zadatak da se pohapse crnogorski građani i proglase se teroristima onda tu nema govora o pomirenju jer gnijev rađa srdžbu a nametnuta krivica otpor. Crnogorke i Crnogorci su Vas dobro upoznali, Dritane Abazoviću, ne po dobru. Pamtimo i čekamo.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more