IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Izgledi da se može dobiti dominantno muška Vlada CRNE GORE: Dritan Abazović, da ne dozvoli ovaj rodni dizbalans… (foto)

Kopredsjednice Ženskog kluba Branka Bošnjak i Vesna Pavićević upozoravaju mandatara Dritana Abazovića da povede računa o rodnoj izbalansiranosti svog kabineta.

Prema navodima koje možemo pročitati u medijima stiče se utisak da će najavljena manjinska Vlada imati značajno manje žena na ministarskim pozicijama u odnosu na postojeću, iako će broj resora biti znatno veći.

“Nažalost, izgleda da možemo dobiti dominantno mušku Vladu u kojoj će biti samo jedna pripadnica manje zastupljenog pola. Zato Ženski klub apeluje i upozorava mandatara da povede računa o rodnoj izbalansiranosti svog kabineta i ne dozvoli ovaj rodni dizbalans, jer ako se ove najave ispostave tačnim, onda takva Vlada i takav mandatar ne mogu se smatrati ni evropskom ni progresivnom, jer ovo bi bio ogroman korak unazad”, ističu Bošnjak i pavićević.

Čitaj još:   Britanska vlada apeluje: Ako izgubite čula mirisa i ukusa, odmah se testirajte! (foto)

Očekuju od svih političkih aktera koji će participirati ili podržavati manjinsku Vladu ne dozvole da u njoj bude manje od trideset posto pripadnica manje zastupljenog pola, iako bi po učešću u broju stanovnika taj procenat trebao da bude i pedeset posto a čemu treba da težimo.

izvor: gradskiportal.me

Fama oko fotografije MILOJKA Spajića: MOŽDA SAM NAIVAN ALI NISAM SUJETAN…

Fotografija bivšeg ministra finansija sa premijerom Dritanom Abazovićem od juče je u Read more

ČEKAJUĆI 19. AVGUST: ZA DRITANA težak izbor…

Prema informacijama Pobjede, Demokrate Alekse Bečića prihvatiće ponuđenu šansu i, Read more