IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Izgledi da se može dobiti dominantno muška Vlada CRNE GORE: Dritan Abazović, da ne dozvoli ovaj rodni dizbalans… (foto)

Kopredsjednice Ženskog kluba Branka Bošnjak i Vesna Pavićević upozoravaju mandatara Dritana Abazovića da povede računa o rodnoj izbalansiranosti svog kabineta.

Prema navodima koje možemo pročitati u medijima stiče se utisak da će najavljena manjinska Vlada imati značajno manje žena na ministarskim pozicijama u odnosu na postojeću, iako će broj resora biti znatno veći.

“Nažalost, izgleda da možemo dobiti dominantno mušku Vladu u kojoj će biti samo jedna pripadnica manje zastupljenog pola. Zato Ženski klub apeluje i upozorava mandatara da povede računa o rodnoj izbalansiranosti svog kabineta i ne dozvoli ovaj rodni dizbalans, jer ako se ove najave ispostave tačnim, onda takva Vlada i takav mandatar ne mogu se smatrati ni evropskom ni progresivnom, jer ovo bi bio ogroman korak unazad”, ističu Bošnjak i pavićević.

Čitaj još:   MASKE SU PALE: Aleksandar VUČIĆ, malo o vaterpolu, malo o fudbalu, košarci i nastavio da obmanjuje svekoliku javnost... (foto, video)

Očekuju od svih političkih aktera koji će participirati ili podržavati manjinsku Vladu ne dozvole da u njoj bude manje od trideset posto pripadnica manje zastupljenog pola, iako bi po učešću u broju stanovnika taj procenat trebao da bude i pedeset posto a čemu treba da težimo.

izvor: gradskiportal.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more