IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ IZ BEOGRADA OPTUŽIO UKRAJINU I ZEMLJU EU- a: “Šire lažne o bombama u avionima koji lete za MOSKVU”… (foto, video)

Aleksandar Vučić optužio je Ukrajinu i neimenovanu zemlju EU za plasiranje lažnih dojava o bombama u putničkim avionima aviokompanije Air Serbia…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Vijesti, ponedeljak, 18. 04. 2022… 12: 54… VUČIĆ IZ BEOGRADA OPTUŽIO UKRAJINU I ZEMLJU EU- a: “Šire lažne o bombama u avionima koji lete za MOSKVU”… (foto, video)

Od početka ruske invazije na Ukrajinu krajem februara više od dvanaest letova Air Serbie bilo je prisiljeno vratiti se u Beograd ili Moskvu zbog prijetnji bombom, a beogradska zračna luka evakuirana je najmanje tri puta.

“To rade strane (obavještajne) službe dviju zemalja. Jedna je zemlja EU, a druga je Ukrajina”, kazao je Vučić ne iznoseći dokaze.

Srbija, koja je gotovo u potpunosti ovisna o ruskom plinu i nafti, odbija uvesti sankcije Kremlju i održava redovne letove za Moskvu, prenosi Jutarnji.hr…

Vučić je, u intervjuu za provladinu televiziju Pink, kazao da Srbija to radi “iz principa”.

Čitaj još:   TURSKA, teroristički napad: Stradalo sedam a ranjeno više vojnika...

“Te letove nastavljamo doslovno iz principa, jer želimo pokazati da smo slobodna zemlja i da sami donosimo odluke.”

Srpski predsjednik kazao je da u nedjelju opet dojavljeno da se u zrakoplovu Air Serbie, dok je bio iznad Slovačke, nalazi bomba, ali je pilot nastavio let jer “zna da je dojava lažna”.

Srbija nije uvela sankcije Rusiji, ali je glasala za UN-ovu rezoluciju kojom se osuđuje ruska invazija na Ukrajinu te za izbacivanje Rusije iz UN- ova Vijeća za ljudska prava.

IZVOR (SB)

CRNOGORSKE Ajkule savladale Japan: Prošle među osam najboljih na svijetu! (foto, video)

Lazović branio sve, "ajkule" preko Japana do četvrtfinala- Svjetskog prvenstva, Read more

MIHAILO PISAO DRITANU Abazoviću: CPC spremna da zaključi UGOVOR o…

Mihailo je naveo da je uvjeren da će zaključenjem ugovora Read more