IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NADA Drobnjak: DPS neće blanko podržati buduću vladu, MANDATAR MORA…(VIDEO)

Socijalistička narodna partija je jedna od onih koje se ne reformišu, uljuljkana u barci na suncu sa snovima o svojoj zamišljenoj veličini i moći, nesvjesna da vlada može da se formira i bez njih, kaže članica GO DPS Nada Drobnjak.

Gostujući u emisiji “Znam da znaš” Gradske RTV, Drobnjak podsjeća da se večeras čeka odluka sa sjednice Glavnog odbora SNP, uz pitanje “otkud njima pravo da ucjenjuju i uspostavljaju standarde”.

“Ne vidim da su odustali od desničarskih deja koje su ih udaljavala od građanskog koncepta. Otkud njima pravo da zabranjuju nekoj građanskoj partiji da bude u sastavu buduće vlade? Na mnogo važnih pitanja treba da odgovore, umjesto što ucjenjuju”, poručuje Drobnjak. Podsjeća da od početka februara traje saga “manjinska vlada biti ili ne biti”.

Ta vlada, ocjenjuje, neće odraditi cijeli mandat.

“Ona treba da premosti vrijeme do novih izbora. Nije optimistično ono što se dešava posljednja dva mjeseca. Ne znamo da li će vlada imati 16, 18 ili 20 ministarstava. Ne znamo ni osnovne tačke u programu. To mi izgleda neozbiljno”, kaže Drobnjak.

Neće biti blanko podrške

Drobnjak ukazuje da je potrebno 49 poslanika za deblokadu procesa evropskih integracija i reforme društva.

“DPS kao najjača, najbrojnija i najodgovornija partija prihvatila je da bude dio te priče, ne gledajući uskostranačke interese. DPS neće blanko podržati buduću vladu, mandatar mora da izađe sa programom i vrijednostima jer ne znamo da li će da se zasniva na Memorandumu koji je potpisan između URA, SNP-a i manjinskih partija, ili će u njemu biti ono što traži SNP”, pojašnjava Drobnjak.

Čitaj još:   SREBRENICA: Sa radošću dočekan još jedan Bajram... (foto)

Važne su, naglašava, vrijednosti i program jer ćemo samo na taj način doći do cilja – evropske Crne Gore.

Drobnjak ističe da je Demokratska partija socijalista svjesna da treba da se reformiše i to čini iz kongresa u kongres.

“Vidljive su promjene koje smo napravili na posljednjem i proces reforme nije završen. Svjesni smo da smo velika partija i da smo odgovorni za mnoge procese. Ne smijemo greške stavljati pod tepih, analiziramo ih i radimo na tome da budemo bolji”, kaže Drobnjak.

Sigurna je, kaže, da će se naći mehanizam za deblokadu rada Skupštine.

“Uskostranačka priča ne smije da se reflektuje kroz rad institucija. Jedna osoba ne smije da odlučuje o tome hoće li Skupština da radi ili ne”, naglašava Drobnjak.

Upitana zašto DPS, kao najveća partija, nije izabrala potpredsjednika Skupštine iz svojih redova, Drobnjak odgovara da Skupština mora da funkcioniše bez obzira na to ko je na njenom čelu i ko su potpredsjednici.

“Ništa nije slučajno. Toliko obesmišljavanje rada institucija ne može da se pravda greškama. Svjedočili smo prve godine da su za svoj nerad okrivljavali DPS i bivšu vlast”, dodaje ona.

Ne vjeruje, kaže, u slučajnosti.

“Da je slučajno, nekad bi se nešto i dobro desilo za Crnu Goru i procese u njoj, a oni ne dozvoljavaju takvu slučajnost”, ističe Drobnjak.

Čitaj još:   Kristijan Golubović, ponovo uhapšen na dan kad je oslobođen... (foto)

Gledajući izborne rezultate, dodaje, izborna volja građana bila je da pobijede one partije koje se zalažu za suverenu Crnu Goru, sa evropskim vrijednostima, u kojoj se građani neće prebrojavati po bilo kojoj različitosti.

“Te partije su osvojile nešto preko 49 odsto, dok su partije koje vrše vlast osvojile 48”, ukazuje Drobnjak…

kompletan tekst na http://gradskiportal.me

izvor: gradskiportal.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more