IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pretežno oblačno vrijeme, u večernjim satima kiša, na planinama snijeg… (foto)

Prema kraju dana i tokom noći padavine u većini područja, na planinama snijeg ili susnježica, vjetar slab zapadni i sjeverozapadni i jugozapadni…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 19. 04. 2022… 11: 54… Pretežno oblačno vrijeme, u večernjim satima kiša, na planinama snijeg… (foto)

Jutarnja temperatura od minus do pet, na jugu do osam, a dnevna od sedam do 12, na jugu zemlje do 16, najavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH…

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano, dok će poslijepodne preovladavati pretežno oblačno vrijeme…

Poslijepodne se u Bosni očekuje slaba kiša. Prema kraju dana i tokom noći padavine u većini područja. Na planinama snijeg ili susnježica. Vjetar slab u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni.

Jutarnja temperatura od minus do pet, na jugu do osam, a dnevna od sedam do 12, na jugu zemlje do 16, najavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

utorak, 19.04.2022. godine
Tmurno vrijeme, praćeno slabijim padavinama, uzrokovaće jače tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Izraženiji osjet hladnoće, usljed nižih temperatura i sjevernog strujanja, negativno će djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i reducirati aktivnosti.  

Čitaj još:   Opljačkan Željko Bebek: EVO šta su mu lopovi sve ukrali... (foto)

U srijedu jutro i prijepodne oblačno vrijeme sa kišom, u višim područjima i na planinama sa susnježicom i snijegom. U drugom dijelu dana očekuje se prestanak padavine i djelimično razvedravanje. Jutarnja temperatura od nula do šest, na jugu do devet, a dnevna od šest do 12, na jugu do 16.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša u Hercegovini, na jugozapadu i jugoistoku Bosne. Poslijepodne ili tokom noći lokalno i povremeno slaba kiša u većem dijelu zemlje. Jutarnja temperatura od jedan do sedam, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18.

U petak pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina na području Hercegovine. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu do 12, a dnevna od de do 16, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 18 stepeni.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more