IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MOSKVA- “ŽAŠTO SE SVE MORA ZAVRŠITIO DO 9. MAJA….”: Rusija svim silama pokušava opkoliti istok Ukrajine… (foto, video)

RAZLOG ZAŠTO JE Rusija premjestila najveći dio žarišta svoje invazije na istočnu Ukrajinu, nakon što je povukla snage koje su se nalazile u blizini glavnog grada Kijeva…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, Vijesti, srijeda 20. 04. 2022… 00: 54… MOSKVA- “ŽAŠTO SE SVE MORA ZAVRŠITIO DO 9. MAJA….”: Rusija svim silama pokušava opkoliti istok Ukrajine… (foto, video)

Ukrajinski lider Volodimir Zelenski kaže da je bitka za područje poznato kao Donbas počela i obećao da će se boriti za “svaki metar naše zemlje”, što znači da bi nova ofanziva Rusije mogla najaviti dugotrajan sukob, piše u komentaru BBC- jev urednik za Evropu Paul Kirby.

Čitaj još:   ŽESTOK, ŠAMAR VUČKU: Parlament EU izglasao rezoluciju o Srbiji s amandmanom o Srebrenici

Ako bi Rusija osvojila oba velika regiona, to bi Vladimiru Putinu dalo argument da imaju nekakvo dostignuće iz ovog rata.

Sljedeći korak bi tada bio aneksija Donbasa, baš kao što je to učinio s Krimom nakon diskreditiranog referenduma koji je održan 2014. godine.

Ako se još sve ovo dogodi prije 9. maja, bio bi u prilici da ‘dostignuće na ratištu u Ukrajini’ proslavi i na Dan pobjede, kada ruska vojska ogromnom paradom još uvijek obilježava poraz nacističke Njemačke iz 1945. godine.

U Moskvi su već uveliko počele pripreme za veliku paradu na Dan pobjede na kojima učestvuje 11.000 vojnika.

U znak proslave invazije na Ukrajinu, 8 aviona MiG- 29 već uvježbava letenje u formaciji “Z” iznad Moskve.

IZVOR AGENCIJE

ČUDNO- ČUDO: Hrvatsko primorje bez konobara, radnika iz BiH i Srbije nedovoljno, poseže se za radnom snagom iz Azije… (foto, video)

U hrvatskom turizmu dugo je važilo pravilo: ako ti nećeš Read more

Čitaj još:   EMIR, PODRŽAO MEKTIĆA: “Pozivam građane na proteste, protiv tebe TEGELTIJA i bande u tužilaštvu, DOSTA JE BILO...”