IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAPETO U BANJOJ LUCI: Početak protesta, sve nadgleda EUFOR, oglasio se etspert Milorada Dodika… (foto, video)

Opozicija u RS- u danima optužuje vlast da koriste boračke organizacije u svrhu zaštite ličnih i stranačkih interesa te manipulišu boračkim udruženjima samo kako bi zaštitili svoju pogubnu politiku…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Vijesti, srijeda 20. 04. 2022… 00: 54… NAPETO U BANJOJ LUCI: Početak protesta, sve nadgleda EUFOR, oglasio se etspert Milorada Dodika… (foto, video)

Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) je odlučila stati iza skupa nakon odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta o suspenziji Zakona o nepokretnoj imovini RS-a i američkih i britanskih sankcija koje su uvedene Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović.

“SNSD potpuno otvoreno podržava skup ‘Sloboda'koji će biti održan u Banjaluci, a koji organizuje Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) i podržat će svaki takav skup kada patriotske organizacije u RS-u smatraju da je potrebno dići glas protiv onih izvana koji nemaju nikakav legitimitet da se miješaju u naše živote i naša prava”, rekao je glasnogovornik SNSD-a i savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Radovan Kovačević.

On je kazao da je čuo iz opozicije da se SNSD krije, a “SNSD se uopšte ne krije i otvoreno podržava ovaj skup”.

“Ne želim ni na koji način da osuđujem ljude iz opozicije, ali koristim i ovu priliku da im kažem da bi trebalo da zajedno stanu sa svojim narodom i da zajedno poručimo onima koji poništavaju zakone za koje je glasala i opozicija, da je to što rade, nešto što je nedopustivo”, rekao je Kovačević.

Čitaj još:   "Jovana je odlučila da bude POKRIVENA"- Dejan DRAGOJEVIĆ se priprema za Ramazan: Snimio svoj IFTAR i otišao po Kuran... (foto, video)

Podsjetimo, u Banjoj Luci se će danas biti održan veliki skup pod nazivom “Sloboda”. Formalni organizator je Boračka organizacija Republike Srpske, a neformalni vladajuća koalicija na čelu sa SNSD- om.

Ovaj skup nadzirat će i EUFOR.

“Potpuno smo svjesni događaja koji će se održati u Banjoj Luci. Naša procjena je da ovaj skup uglavnom organizira stranka SNSD, očekujemo mirno okupljanje nekoliko hiljada simpatizera, trenutno nema naznaka za prijetnje. Događaj će nadzirati vojnici EUFOR-a u uniformama, međutim, glavna odgovornost za sigurnost i moguće intervencije snose lokalne vlasti i policijske snage”, poručili su iz EUFOR-a.

Opozicija u RS- u danima optužuje vlast da koriste boračke organizacije u svrhu zaštite ličnih i stranačkih interesa te manipulišu boračkim udruženjima samo kako bi zaštitili svoju pogubnu politiku.

Opozicionari su već najavili da neće prisustvovati skupu vlasti, a SNSD i partneri su na to reagovali kao što se i očekivalo- optužili su SDS i PDP da ruše srpsko jedinstvo, da su strani plaćenici i podanici Sarajeva i da žele silom srušiti vlast u RS- u.

Čitaj još:   Jeziv prizor na autoputu: Poginule dvije osobe, stradao mladi bh muzičar od siline udara...

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more