IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAMAZAN U MOSTARU: Nastavak tradicije, Omladinski iftar ispod Starog mosta, posjećeniji nego ikada do sada… (foto, video)

U sklopu manifestacije “Ramazan u Mostaru” na platou ispod Starog mosta je održan tradicionalni Omladinski iftar…

MOSTAR: BiH, Zanimljivosti, Vijesti, srijeda 20. 04. 2022… 00: 54… RAMAZAN U MOSTARU: Nastavak tradicije, Omladinski iftar ispod Starog mosta, posjećeniji nego ikada do sada… (foto, video)

Ovo je osmi tradicionalni Omladinski iftar ispod Starog mosta. Ovogodišnji iftar je rekordan jer imamo preko 1.000 iftara, odnosno 1.100 pripremljenih i prijavljenih iftara – rekao je koordinator Info servisa za mlade pri Medžlisu Islamske zajednice Mostar Nedim Hondo.

Na Omladinski iftar, koji je održan u posebnom ambijentu na platou ispod Starog mosta, pristigli su mladi iz Mostara, Stoca, Jablanice i Konjica.

Organizatori su podsjetili da je ovo prvi Omladinski iftar koji se održava nakon pandemije koronavirusa.

Koordinator Mreže mladih Muftijstva mostarskog Anel Dokara također je iskazao zadovoljstvo što su mladi ponovo, nakon dvije godine pauze, dobili priliku okupiti se u ovolikom broju.

– Do sada smo na razini muftijstva imali iftare u Konjicu i Jablanici, a ovo je do sada najposjećeniji. Planiran je također zajednički iftar u Stocu– rekao je Dokara.

Čitaj još:   VATROGASCI NA TERENU, EKSPLOZIJA I POŽAR U HIDROELEKTRANI: Više radnika povređeno, troje zarobljenih...

Sretna zbog iftara bila je i Medžida Pehilj.

“Lijepo je nakon tri godine ponovo se okupiti. Cilj nam je bio da imamo što više ljudi na iftaru, kako bismo ojačali našu zajednicu. Najviše u ramazanu izdvajam druženja kojima nas mnogo prisustvuje i na kojima poboljšavamo naše odnose“, kazala je Pehilj.

Sve pohvale za organizaciju imala je i Sadžida Džiho.

“Ovakav ambijent se rijetko gdje može naći. Nakon tri godine distanciranja, čast je da smo zajedno ovdje“, rekla je Džiho.

Omladinski iftar ove godine je organizovan u sklopu manifestacije ”Dani ramazana”, čiji je suorganizator i Grad Mostar.

Program manifestacije “Ramazan u Mostaru” nastavlja se u subotu, 23. aprila, solističkim koncertom Armina Muzaferije na trgu Musala.

izvor iBalkan.net / agencije Fena.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more