IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Tetka Zilha iza sebe ostavila dobar tim, nastavili su tamo gdje je ona stala… (foto, video)

Narodna kuhinja Stari Grad: Pet radnika, koji su godinama radili s humanitarkom Zilhom Šetom, nastavili su jednakim intenzitetom svoju misiju “da niko ne ostane gladan”

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, Vijesti, srijeda 20. 04. 2022… 00: 54… Tetka Zilha iza sebe ostavila dobar tim, nastavili su tamo gdje je ona stala… (foto, video)

Više od pola godina nakon smrti Zilhe Šete, svima koji su je poznavali bila je to njihova tetke Zilhe, bila je humanitarke koja je decenijama radom u Narodnoj kuhinji Stari Grad pomagala ugroženim sugrađanima, njeni dugogodišnji saradnici uspijevaju pratiti put koji je zacrtala prije 30 godina.

Pet radnika, koji su godinama radili s tetka Zilhom, nastavili su jednakim intenzitetom svoju misiju “da niko ne ostane gladan”.

– Tetka Zilha je ostavila iza sebe dobar tim ljudi koji su bili dugogodišnji saradnici. Nastavili smo tamo gdje je tetka stala- rekao je Amir Radeljaš, upravnik Narodne kuhinje Stari Grad.

Kako je kazao, kuhinja je nastavila raditi dobro, a u mjesecu ramazanu je pojačala obroke, zahvaljujući donatorima, prije svega građanima Kantona Sarajeva i drugih mjesta.

Čitaj još:   LJUBLJANA i Crni rekord: U Sloveniji 14.000 novozaraženih... (foto, video)

Radeljaš je rekao da su za vrijeme ramazana, mjeseca posta, kao i za predstojeći Bajram korisnicima kupili osnovne životne namirnice poput ulja, brašna, šećera i slatkiša.

– Nastojimo da korisnicima pojačamo tople obroke koje su osigurali kantonalno ministarstvo i Općina Stari Grad. Donatorima bih se zahvalio. Nisu nas zaboravili otkako je rahmetli tetka preselila. Ostali su svi donatori koji su i prije bili. To je najvažnije. Nisu zaboravili naša vrata, ljude ovdje, i one u Tarčinu – poručio je Radeljaš.

U Narodnoj kuhinji svakodnevno 602 korisnika preuzimaju svoje obroke, još 144 obroka nose se na njihov punkt u Tarčinu.

Zilha Šeta preselila je na Ahiret 1. oktobra 2021. u Sarajevu u 69. godini. Bila je dobitnica Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva 2011. godine, kao i međunarodne nagrade za dobročinstvo u organizaciji Turske Fondacije “Diyanet”, koja joj je uručena 2019. u Ankari.

U Narodnoj kuhinji Stari Grad u Sarajevu angažovana je bila od marta 1992. godine. Humanitarnim radom Šeta je pomogla brojnim socijalno ugroženim građanima Bosne i Hercegovine.

izvor iBalkan.net / agencije AA

Hod po žici posljednjeg apostola… (foto)

U susret ovim tektonskim promjenama, na Balkanu se stvari komplikuju. Read more

PROGNOZA KOJOJ SE NISMO NADALI: Objavljena vremenska procjena za naredne dvije nedelje… (foto)

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je izglede vremena za period od Read more